29.2 C
Judeţul Teleorman
luni, septembrie 25, 2023

(Puţin pamflet) Ică Răzmeriţă!

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

Ică, şi Florică, şi Calotă. Conform DEX, „calotă”, cu accent pe ultima vocală, înseamnă „fiecare dintre cele două părţi obţinute prin tăierea unei sfere cu un plan.” Păi, da, Ică, plosceanul, este…dual! Şi totdeauna a vut un plan. În funcţie de vremuri şi de oportunităţi. Băiat de miliţian, a învăţat de mic ce înseamnă strategia.
Absolvent de chimie alimentară pe la Galaţi, pe timpul în care nu apăruseră „E”-urile, ci numai… „I”-urile, Florică a dat iama pe la două facultăţi particulare pentru a-şi mai pune la dosar nişte diplome „post”. Nu de altceva, dar dau bine acolo, la cv, fie vorba între noi. Impresionează. Chiar dacă fiecare prost le poate face rost. Ne aşteptăm ca foarte curând să se înscrie la un doctorat. Îi şi sugerăm tema: „Peştele se împute de la cap şi se curăţă de la coadă.” Că tot a lucrat el în domeniul piscicol!
Vechi membru PNL, a profitat la maximum de „binecuvântările” partidului, ocupând funcţii importante în administraţie, ca şef. Cireaşa de pe tortul politic a picat taman bine, atunci când a câştigat un post de deputat în Parlamentul României. În loc să-i pupe mâna liderului liberal de atunci, Marin Almăjanu, omul a trădat şi s-a dat cu…ALDE Tăriceanu. Pesemne că îi intrase în sânge seva uselistă şi n-a mai putut scăpa de ea.
Mă, nu vă uitaţi la Ică că (n.r.: încă o cacofonie admisă de limba română, a şasea!) pare un tip blând, cu figura unui viţel îngrăşat cu concentrate, deoarece vă înşelaţi amarnic! Nu le are el cu manipularea şi diversiunea, n-a absolvit astfel de cursuri şi nici nu l-ar duce mintea, dar se pricepe la…răzmeriţă! Şi dacă tot ziserăm că e specialist în peşte, omul şi-a ales (toamna trecută) malul unei bălţi din apropierea Roşiorilor ca loc de întâlnire cu nişte liberali haioşi, în vederea „lichidării” liderului PNL Teleorman, Eugen Pîrvulescu. Cu scopul de a-i lua locul sau a subordona partidul PSD-ului. N-a avut succes. Mulţi dintre cei prezenţi au realizat că Ică e un boschetar în ale politichiei şi-şi urmăreşte propriul interes. În cele din urmă i-au dat flit. A rămas fraierit, căutându-şi o formulă care să-i rezolve încă un mandat de deputat. Formulă care, îi spunem noi, nu există!

Nicolae T.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

În luna iulie, câştigul salarial mediu la nivelul judeţului Teleorman a fost de 3.278 de lei

Ultimul raport dat publicităţii de către Direcţia Judeţeană de Statistică Teleorman arată că, în luna iulie 2023, câştigul salarial...

Articole similare