Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'zexit_init' not found or invalid function name in /home/r57863info/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 307
Al doilea deces din cauza gripei porcine, confirmat în Teleorman - Informatia de Teleorman
28.1 C
Judeţul Teleorman
marți, septembrie 26, 2023

Al doilea deces din cauza gripei porcine, confirmat în Teleorman

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

Virusul AH1N1 face a doua victimă în Teleorman. Este vorba de un bărbat de 80 de ani, din zona Turnu Măgurele, care a murit la Spitalul de Urgenţă din Alexandria, săptămâna trecută. La internare, pacientul prezenta simptome ale unor afecţiuni pulmonare, iar la numai câteva ore bărbatul a decedat. Specialiştii de la Institutul Cantacuzino din Capitală, în urma analizelor prelevate, au confirmat diagnosticul.
Ca urmare a creşterii numărului de cazuri de infecţii acute respiratorii, DSP Teleorman recomandă unităţilor sanitare luarea următoarelor măsuri: respectarea metodologiei de supraveghere a ILI/ARI/Pneumonii, introducerea carantinei parţiale în secţia ATI şi în secţiile cu risc, purtarea obligatorie a echipamentelor de protecţie şi aprovizionarea de urgenţă cu medicamente antivirale şi materiale de protecţie individuală.
Totodată, personalului medical, nevaccinat antigripal, care a luat contact cu decedatul, i se recomandă administrarea de antivirale, minim 3 zile, şi se va evita aglomeraţiile, sub orice formă, în spital. Atât personalul medical, cât şi pacienţii vor primi măşti, în unităţile de primiri urgenţe, şi se vor crea fluxuri separate pentru triajul persoanelor cu afecţiuni respiratorii. Nu în ultimul rând, vor fi amplasate, la vedere, recipiente cu dezinfectant pentru mâini şi se va limita accesul vizitatorilor, programul de vizite fiind restricţionat.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

Județul Teleorman, sub Cod Galben de intesificări ale vântului până miercuri, la ora 21.00

Administrația Națională de Meteorologie a emis o atenționare- Cod galben de intensificări ale vântului-, valabilă de astăzi, ora 10.00,...

Articole similare