1.4 C
Judeţul Teleorman
vineri, decembrie 8, 2023

Echipamente medicale necesare supravieţuirii nou-născuţilor pentru secţiile de pediatrie din Alexandria şi Zimnicea

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

În urma solicitărilor primite de la medici şi într-un context sanitar marcat de subfinanţare, Organizaţia Salvaţi Copiii România a accelerat în 2021 programul de dotare a maternităţilor şi secţiilor de pediatrie din regiunea Sud-Muntenia, cu echipamente medicale în valoare totală de peste 35.000 de euro. Rata medie a mortalităţii infantile în judeţele din regiunea Sud-Muntenia (Argeş, Călăraşi, Dâmboviţa, Giurgiu, Ialomiţa, Prahova şi Teleorman) este de 5,6 la mia de copii născuţi vii în 2020, potrivit datelor semidefinitive oferite de Institutul Naţional de Statistică-INS.

În interiorul regiunii există însă câteva clivaje semnificative:

  • în judeţul Argeş, rata mortalităţii infantile a fost de 5,5 la mia de copii născuţi vii
  • în judeţul Călăraşi-7,4 la mie
  • în judeţul Dâmboviţa- 4,7 la mie
  • în judeţul Giurgiu-4,8 la mie
  • în judeţul Ialomiţa-6,9 la mie
  • în judeţul Prahova-5,6 mie
  • în judeţul Teleorman-5,2 mie

În cei 11 ani de campanie, Salvaţi Copiii România a ajuns în regiunea Sud-Muntenia a ţării cu peste 130 de echipamente necesare supravieţuirii nou-născuţilor şi pentru susţinerea tratamenentului şi a intervenţiilor de specialitate în diferite specializări pediatrice în valoare de 580.857 de euro, la unităţile medicale din Piteşti, Câmpulung, Olteniţa, Călăraşi, Târgovişte, Giurgiu, Slobozia, Urziceni, Ploieşti, Câmpina, Zimnicea şi Alexandria.
Principala cauză a mortalităţii infantile este prematuritatea, care înregistrează o creştere semnificativă în aproape toate ţările lumii. Copiii prematuri au mari şanse de supravieţuire şi recuperare, dacă maternitatea în care se nasc are la dispoziţie aparatură medicală adecvată unei intervenţii rapide.
De la debutul campaniei de reducere a mortalităţii infantile în România, Salvaţi Copiii a investit peste 6.800.000 de euro în dotarea a 102 unităţi medicale din toate judeţele ţării cu 930 de echipamente medicale, care au ajutat la supravieţuirea şi tratarea a peste 130.000 de copii.
O parte din aceste fonduri a fost colectată prin solidaritatea companiilor care au înţeles că sprijinirea maternităţilor din România este o prioritate socială.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

ITM Teleorman, acţiune de verificare privind utilizarea echipamentelor de muncă şi a tehnologiilor in parchetele forestiere

Pe parcursul anului 2023, Inspectoratul Teritorial de Muncă Teleorman a desfăşurat o acţiune de verificare a modului în care...

Articole similare