11.9 C
Judeţul Teleorman
marți, mai 14, 2024

Improvizaţie pentru educaţie-concurs de creaţie muzicală pentru tinerii din Teleorman

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

Elevii de gimnaziu şi liceenii din Teleorman şi din întreaga ţară sunt invitaţi să participe, până pe 12 decembrie, la o competiţie de creaţie muzicală pornind de la teme de educaţie puse în dialog cu dezvoltarea durabilă. Concursul, organizat de Official Freestyle Club România în parteneriat cu Asociaţia pentru Promovarea Educaţiei Deschise, cu sprijinul Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă, îşi propune să le arate tinerilor şi adulţilor cum instrumente şi tehnici contemporane de creaţie artistică pot fi utilizate inteligent în contexte de educaţie non-formală.
Tinerii sunt provocaţi să compună şi să interpreteze, în versuri de hip hop, o creaţie muzicală proprie pornind de la una dintre cele trei teme lansate prin concurs, într-un efort de a creşte conştientizarea publică asupra importanţei educaţiei, culturii locale şi a moştenirii naturale pentru dezvoltarea armonioasă, durabilă şi coerentă a comunităţilor.
Temele de concurs, de la care participanţii sunt invitaţi să se inspire în compoziţie, sunt: Respect pentru tradiţie; Iubeşte planeta şi planeta te va iubi; Când ştii multe eşti liber. Mecanismul, regulamentul şi calendarul competiţiei pot fi consultate la adresa www.officialfreestyleclub.com/edu
Astăzi, 9 decembrie, organizatorii vor difuza prin paginile de proiect şi reţelele de socializare, o sesiune de Q&A privind scopul, obiectivele, mecanismul de concurs pentru a le oferi participanţilor informaţii suplimentare privind tehnica improvizaţiei şi legătura cu educaţia. Pe 13 decembrie, organizatorii vor anunţa cei trei câştigători prin pagina de concurs şi reţelele de social media. Campionii competiţiei Improvizaţie pentru educaţie vor fi premiaţi cu echipamente de producţie care îi ajută să îşi exerseze abilităţile creative şi de compoziţie muzicală. Proiectul pilot doreşte să dezvolte o metodologie de educaţie capabilă să preia teme sociale, de mediu, sau din curricula şcolară şi să le plaseze într-un context apropiat de preferinţele de consum cultural şi informaţional ale tinerilor din prezent. Totodată, demersul probează importanţa culturii şi artei în educaţie şi pentru îndeplinirea obiectivelor pentru dezvoltare durabilă din Agenda 2030.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

DANIEL BĂCANU-Primar Lisa. Cu o echipă de oameni bine instruiţi, comuna Lisa are viitorul asigurat

Daniel Băcanu, candidatul PNL pentru primăria Lisa, este unul dintre cei mai apreciaţi primari din judeţul Teleorman. Serios, onest...

Articole similare