28.1 C
Judeţul Teleorman
luni, septembrie 25, 2023

Amânare în procesul în care senatorul Stuparu este acuzat de fals intelectual

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

Magistrații de la Înalta Curte de Casație și Justiție au amânat, până pe 7 aprilie a.c., judecarea procesului în care Timotei Stuparu, senator de Teleorman, este acuzat de fals intelectual, înşelăciune, fals material în înscrisuri oficiale, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals.
În procesul de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie părţi vătămare sunt Senatul României şi Isabella Drăghici Elena. La jumătatea lunii decembrie 2015, magistraţii de la Curtea Supremă au contatat legalitatea sesizării procurorilor de la Parchetul de pe lângă ÎCCJ şi au dispus începerea urmăririi penale şi desemnarea unui apărător din oficiu pentru inculpatul Timotei Stuparu.
În rechizitoriul întocmit în cauză, procurorii au reţinut următoarea situaţie de fapt:
Inculpatul Stuparu Timotei, în exercitarea mandatului de senator, a completat în fals, la data de 30 aprilie 2013, datele de stare civilă ale persoanei vătămate D.E.I. semnând cu numele acesteia un înscris oficial „NOTĂ” (act oficial fals) prin care încunoştiinţa Direcţia Resurse Umane din Senatul României despre rezilierea unui contract civil încheiat cu persona vătămată.
În acest context, inculpatul Stuparu Timotei a completat, tot la data de 30 aprilie 2013 pe înscrisul sub semnătură privată „Declaraţie” rubrica referitoare la persoana vătămată în cauză şi a aplicat, în fals, semnătura acesteia la rubrica „Semnătura asiguratului”, înscris folosit la angajarea fictivă a acesteia în cadrul biroului său de parlamentar.
Înscrisurile astfel completate şi semnate au fost de natură să inducă în eroare un funcţionar public de la Direcţia Resurse Umane a Senatului României, care a semnat la rândul său documente prin care atesta angajarea persoanei vătămate Drăghici Elena Isabella în funcţia de consilier la biroul parlamentar al inculpatului, începând cu data de 1 mai 2015, context în care un funcţionar al Departamentului economic al instituţiei a întocmit statele de plată din 3, respectiv, 17 iunie 2013.
Pe baza documentelor întocmite în fals, în modul anterior descris, inculpatul Stuparu Timotei  a obţinut pentru sine veniturile ce figurau ca drepturi salariale cuvenite persoanei vătămate Drăghici Elena Isabella.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

În luna iulie, câştigul salarial mediu la nivelul judeţului Teleorman a fost de 3.278 de lei

Ultimul raport dat publicităţii de către Direcţia Judeţeană de Statistică Teleorman arată că, în luna iulie 2023, câştigul salarial...

Articole similare