20.1 C
Judeţul Teleorman
duminică, septembrie 24, 2023

Alertă! Primul deces din cauza gripei porcine, în Teleorman. Diagnosticul, confirmat de Institutul Cantacuzino

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

Virusul AH1N1 face prima victimă în județul Teleorman. Este vorba de un bărbat de 60 de ani, din zona Turnu Măgurele, care a decedat la Spitalul de Urgență din Alexandria, în data de 12 februarie. Diagnosticul de gripă porcină a fost confirmat, în urma probele trimise la Institutul Cantacuzino din Capitală.
Conform medicilor, bărbatul a fost internat la Spitalul din Turnu Măgurele, în data de 8 februarie, cu diagnosticul ”Pneumonie gravă, anemie febrilă”. Din cauza complicațiiilor, pacientul a fost transportat la Spitalul de Urgență din Alexandria, unde a și decedat.
Doctor Maria Comana, directorul Direcție de Sănătate Publică Teleorman, a declarat că nu se poate vorbi de un focar epidemic la nivelul județului, că este singurul deces confirmat prin gripa AH1.
Ca urmare a creșterii numărului de cazuri de infecții acute respiratorii, DSP Teleorman recomandă unităților sanitare luarea următoarelor măsuri: respectarea metodologiei de supraveghere a ILI/ARI/Pneumonii, introducerea carantinei parțiale în secția ATI și în secțiile cu risc, purtarea obligatorie a echipamentelor de protecție și aprovizionarea de urgență cu medicamente antivirale și materiale de protecție individuală.
Totodată, personalului medical, nevaccinat antigripal, care a luat contact cu decedatul, i se recomandă administrarea de antivirale, minim 3 zile, și se va evita aglomerațiile, sub orice formă, în spital. Atât personalul medical, cât și pacienții vor primi măști, în unitățile de primiri urgențe, și se vor crea fluxuri separate pentru triajul persoanelor cu afecțiuni respiratorii. Nu în ultimul rând, vor fi amplasate, la vedere, recipiente cu dezinfectant pentru mâini și se va limita accesul vizitatorilor, programul de vizite fiind restricționat.

M.D.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

Articole similare