29.7 C
Judeţul Teleorman
joi, iunie 13, 2024

Florin Titirişcă: „Alexandria, oraşul cu multe (ne)cunoscute şi nerezolvate de Primărie!”

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

Florin Titirișcă, consilierul local confirmat candidat pentru funcţia de primar al municipiului reședință de județ, din partea PNL, a dat startul unei ample campanii de identificare a problemelor cu care alexăndrenii se confruntă, în viaţa de zi cu zi. La o primă analiză, situaţia pare mai degrabă una desprinsă din timpurile comunismului, fără nicio urmă de modernism sau standarde europene. Sărăcia, lipsa unei viziuni constructive din partea actualei conduceri, nepotismul din administraţia locală sau neîncrederea oamenilor într-un viitor constuctiv  sunt principalele probleme ridicate de cetăţeni.
Prima zonă vizitată de către Florin Titirişcă a fost PECO, un cartier al oraşului mai mereu ocolit de mai marii urbei, unde  cetăţenii reclamă “lucrul de mântuială” efectuat de către autorităţi. Dau exemplu Piaţa, o investiţie de zeci de miliarde de lei, realizată fără viziune , unde nu vezi ţipenie de om mai tot timpul anului, din cauza condiţiilor improprii desfăşurării unei activități comerciale.
“Oamenii spun că Piaţa din Peco nu le oferă nicio facilitate. Iarna, acolo e ca un câmp deschis. Din cauza gerului,  niciun producător nu se încumetă să-şi vândă produsele. E boală curată. Aşa că, mulţi dintre ei se aprovizionează din Centru, adică străbat vreo 5 kilometri dus/întors pentru un kilogram de mere, de cartofi sau alte produse. Bătrânii nu au nicio şansă. Ei cumpără de la magazinul din colţul blocului, unde preţul se dublează. Dacă mai punem la socoteală şi sumele colosale pentru construcţia clădirii, deja avem imaginea completă a ineficienţei de care au dat şi dau dovadă conducătorii municipiului ”, a declarat Florin Titirişcă.
12699277_1127808513905564_357270049_oO altă nemuţumire a cetăţenilor este reparația superficială a unor blocuri, care nu este realizată în conformiate cu normele urbanistice și apariţia peste noapte a unor clădiri despre care se crede că nu au autorizaţie- fapt sesizat de către Curtea de Conturi- ale căror proprietari sunt persoane dubioase şi controversate.
“În lipsa unui Plan Urbanistic General, fiecare cetăţean a construit şi vopsit după cum a crezut de cuviinţă. Din 1999, în Alexandria, PUG-ul nu a fost actualizat. Conducerea urbei, mânată, probabil, de niscai interese, nu doreşte stabilirea şi delimitarea zonelor construibile, a modului de utilizare a terenurilor sau valorificarea potenţialului natural, economic sau uman din zonă”, a precizat Titirişcă.
Candidatul PNL la funcţia de primar al municipiului Alexandria a mai afirmat că oamenii se plâng de lipsa unor locuri de joacă pentru copii, în care micuţii să se simtă în siguranţă, unde să poată să experimenteze lucruri noi, menite să le stârnească curiozitatea.
“Pentru rezolvarea acestor anomalii administrative sunt soluţii. Important este ca cineva să le pună în practică, să-şi dorească un trai mai bun pentru toţi semenii, nu doar pentru cei apropiați conducătorilor vremelnici. După alegerile din vară, Alexandria va căpăta o altă faţă, în care investiţiile vor fi prioritare. Asta presupune locuri de muncă şi mai mulţi bani pentru alexăndreni şi bugetul local”, a subliniat Florin Titirişcă.

Albert M.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

Senatorul Eugen Pîrvulescu are FLER! Cinci dintre candidații susținuți de acesta au câștigat fotoliile de primari

Senatorul Eugen Pîrvulescu are “mână bună”, atunci când vine vorba de identificarea unor candidați pentru funcțiile de primar. A...

Articole similare