Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'zexit_init' not found or invalid function name in /home/r57863info/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 307
Milica Sârbu, secretarul din Putineiu, victima sistemului dualist, impus de Curtea de Conturi - Informatia de Teleorman
27.5 C
Judeţul Teleorman
joi, septembrie 28, 2023

Milica Sârbu, secretarul din Putineiu, victima sistemului dualist, impus de Curtea de Conturi

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

Controalele efectuate de către Curtea de Conturi, la nivelul unităţilor administrative teritoriale din judeţ, au confirmat zvonurile privind analiza unor situaţii identice, cu două măsuri diferite. Cel puţin în speţa secretarilor de comune, constatările şi măsurile dispuse arată că, în instituţia de control, nu există o practică unitară, ci fiecare inspector recomandă după legea lui.
Cazul elocvent este al secretarului comunei Putineiu, Milica Sârbu, care este obligat să restituie bugetului local sute de milioane de lei vechi pentru că “nu avea studii juridice sau administrative”, condiţie obligatorie pentru ocuparea postului. În consecinţă, spun inspectorii de control, “în perioada 01.01.2013 – prezent, a fost menținut cu încălcarea dispozițiilor legale în funcția publică de conducere, secretarul comunei Putineiu, deși, sub sancțiunea eliberării din funcție (începând cu data de 01.01.2013), sunt necesare studii superioare juridice sau administrative absolvite și dovedite cu diplomă de licență sau echivalentă (dispoziții legale imperative) și i s-au achitat fără bază legală, din bugetul local al comunei Putineiu, venituri de natură salarială aferente acestei funcții, în condițiile în care nu a dobândit studiile necesare (calificarea) să o ocupe și să o exercite”.
Însă, în judeţul Teleorman nu este singurul caz în care secretarii de comune nu au studii superioare şi, implicit, nu pot ocupa funcţia respectivă. În schimb, este unicul prin care se cere, în mod imperativ, recuperarea întregului venit realizat.
Într-adevăr, în urmă cu foarte mulţi ani, printr-o Ordonanţă, Executivul a reglementat condiţiile pentru ocuparea funcţiei de secretar de comună. Termenul până la care aceştia erau obligaţi să-şi completeze studiile a fost prorogat. Ultimul, până la 31 decembrie 2015.
Revenind la cazul din comuna Putineiu, la începutul anului, primarul Petre Răduca a dat o dispoziţie prin care Milica Sârbu a fost transferată pe un alt post, de referent în cadrul administraţiei publice locale. Marea problemă o reprezintă suma imputată secretarului, de 870 de milioane de lei vechi. Pentru recuperarea prejudiciului, primăria s-a adresat instanţei de judecată.
Considerându-se nedreptăţită, Milica Sârbu este hotărâtă se meargă până la capăt. Va ataca în instanţă atât Raportul Curţii de Conturi, cât şi decizia de impunere a celor 870 de milioane de lei. Ba mai mult, fostul secretar al comunei va cere daune morale şi materiale pentru prejudiciul de imagine creat.

M.D.

 

 

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

Deputat Maria Stoian: Solicit ministrului Transporturilor și Infrastructurii rezolvarea situației catastrofale a circulației rutiere pe DN 52 Alexandria – Turnu Măgurele

Circulația pe Drumul Național 52 Alexandria – Turnu Măgurele, care leagă reședința județului Teleorman de unul dintre cele mai...

Articole similare