15.9 C
Judeţul Teleorman
sâmbătă, iunie 15, 2024

Suspiciune de TBC în cazul a şapte elevi de la Şcoala nr 4 din Alexandria

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

După ”citirea” rezultatului la testul cutanat de tuberculoză, alţi şapte elevi de la Şcoala nr 4 din Alexandria au fost trimişi la Institutul de Pneumoftiziologie ”Marius Nasta” din Bucureşti pentru analize suplimentare. Conform autorităţilor sanitare din judeţ, în cazul micuţilor există suspiciunea de TBC, un diagnostic cert urmând a fi pus numai după efectuarea unor investigaţii medicale. Până atunci, zeci de elevi au primit tratament profilactic, iar în fiecare zi se efectuează dezinfecţie în unitatea de învăţământ, fără a se perturba programul orelor de curs.

Mai trebuie precizat faptul că din cei 16 elevi trimişi săptămâna trecută la Institutul Nasta din Capitală, în cazul a patru s-a confirmat diagnosticul de tuberculoză.

Până la eradicarea focarului, Direcţia de Sănătatea Publică Teleorman monitorizează în permanenţă situaţia, demarând şi o sesiune de informare a tuturor elevilor din Şcoala nr. 4 privind prevenirea tuberculozei.

M.D.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

Deficiențe în alimentarea cu energie electrică, în 27 de localități din Teleorman. Echipele Distribuție Oltenia acționează pentru remedierea incidentelor

Începând cu data de 13 iunie, ora 17:00, județele din aria operațională Distribuție Oltenia au intrat sub incidența codului...

Articole similare