29.2 C
Judeţul Teleorman
luni, septembrie 25, 2023

Pungașul de Nicolae

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

O mai fi necesar să amintim întruna că România a fost sufocată, începând de la Revoluție și până în prezent, de bocancul infect al comuniștilor și securiștilor? Știe toată lumea lucrul ăsta, nu? O mai fi necesar să amintim că cetățenii acestei țări, îndeosebi cei cu o cultură „până la genunchiul broaștei”, votează în masă un partid de corupți, lăsându-se manipulați de teorii diversioniste? Că nu sunt în stare să ia atitudine? Amintim, dar, după cum se observă, nu se întâmplă nimic. E o meteahnă a democrației, ca cei mulți și proști să decidă iar cei care au un picuț de minte să sufere.

Iată că, în România secolului XXl, cel mai bogat om este un fost securist. Un pungaș. Aflat astăzi după gratii. Ioan Nicolae. Președintele INERAGRO. El are o avere imensurabilă. Nu că ar fi un geniu al afacerilor, ci s-a „dscurcat” într-o societate eminamente coruptă din toate oasele ei blegite. Un tâlhar, care a șpăguit și mituit în stânga și-n dreapta, fără scrupule. N-a ținut cont de principii. Pentru că nu le are. Instinct de animal de pradă. Să apuce tot. Să-și sfideze semenul, așa cum proceda ca ofițer stalinisto-ceaușist.

Și-a construit un imperiu colosal. Pe sudoarea a milioane de români. Își bate în continuare joc de ei. Salariile angajaților, și așa mizerabile, nu sunt plătite de luni bune. Săracii de ei, pentru că nu au unde să-și găsească un loc de muncă, rămân sclavi pe moșiile unui bășinos.

În urmă cu două luni, am mers să realizez un reportaj-anchetă la abatorul CICALEX din Poroschia. Peste optzeci de țărani amărâți, cu fețele brăzdate de sudoarea muncii și mâinile crăpate așteptau să-și recupereze banii pe vitele vândute. În total, aveau de primit peste patru miliarde de lei vechi. Nu-i băga nimeni în seamă. Bătaie de joc. Promisiuni.

În urmă cu câteva zile, peste 50 de tone de carne și resturi s-au împuțit în buncărele frigorifice ale abatorului. Am văzut din nou fețe triste. Muncitorii îl înjurau pe Nicolae că a distrus ditamai mastodontul și sunt neplătiți de o perioadă lungă de timp. Asta se întâmplă la toate societățile comerciale care îi parțin. A distrus o parte a industriei românești. Mai stă câteva luni în pușcărie și se întoarce la avere. Cu alte cuvinte, nu s-a întâmplat nimic. O mică pauză bine venită. În rest, ura și la gară!

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

În luna iulie, câştigul salarial mediu la nivelul judeţului Teleorman a fost de 3.278 de lei

Ultimul raport dat publicităţii de către Direcţia Judeţeană de Statistică Teleorman arată că, în luna iulie 2023, câştigul salarial...

Articole similare