24.1 C
Judeţul Teleorman
vineri, aprilie 12, 2024

Primăria Alexandria a obținut în instanță evacuarea chiriașilor din Casa de Cultură

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

Niciun chiriaș, indiferent de solididatea clauzelor contractuale nu va mai rămâne în Casa de Cultură din municipiul Alexandria. Primăria a cerut în instanță evacuarea tuturor societăților comerciale, ce își desfășoară activitatea în incinta edificiului cultural, iar magistrații au fost de acord. La sfârșitul săptămânii trecute, judecătorii de la Tribunalul Teleorman au respins apelul formulat de către Casa de Cultură, adoptând, în acest sens, o soluție definitivă.
În consecință, după ce instanța va motiva decizia, Primăria Alexandria este proprietar asupra clădirii.
Viceprimarul Lucian Iotu a declarat că respectivele contracte, care au fost încheiate cu Sindicatele, sunt nule de drept, iar cele 13 societăți chiriașe vor fi obligate să părăsească sediul Casei de Cultură. Inclusiv Clubul Pensionarilor, asociație finanțată din fondurile municipalității, căreia i se va aloca un alt spațiu.
”În urmă cu ceva vreme, am notificat toate societățile din Casa de Cultură, în sensul că Primăria este proprietar și, în consecință, să evacueze clădirea. Acum, avem și decizia instanței, care este definitivă. De aici înainte, lucrurile sunt clare. Casa de Cultură va intra într-un proces de modernizare, conform planului stabilit de municipalitate”, a afirmat viceprimarul Iotu.
Însă, procesul de ”împroprietărire” ar putea să dureze mai mult decât și-au închipuit conducătorii urbei. În principal, din cauza faptului că unii chiriași se vor adresa instanței de judecată pentru recuperarea investițiilor, multe dintre ele de zeci de miliarde de lei vechi.

Albert M.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

Accident pe raza localităţii Trivalea Moşteni. Un tânăr de 19 ani a decedat

Polițiștii din cadrul Formațiunii Rutiere Videle au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă și...

Articole similare