8.7 C
Judeţul Teleorman
miercuri, aprilie 24, 2024

Arhivele fostelor CAP-uri, în discuţia Colegiului Prefectural

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

În şedinţa ordinară a Colegiului Prefectural, prefectul Carmen Daniela Dan, a precizat că procedura de licitație pentru atribuirea contractului de furnizare a alimentelor este în curs de finalizare. Din comunicatul făcut de Ministerul Fondurilor Europene, în calitate de autoritate contractantă, furnizorul declarat câștigător pentru lotul 4 din care face parte și județul Teleorman (alături de Olt și Argeș) a fost contestat și după soluționarea contestațiilor și încheierea contractului, în termen de 10 zile furnizorul are obligația să livreze cutiile cu ajutoare către primării.
După prezentarea făcută Biroului Județean Teleorman al Arhivelor Naționale în anul 2015 de către Mihai Cătălin Zarzără, pornind de la faptul că mai mulți cetățeni din județ întâmpină greutăți în obținerea de copii de pe documente din arhiva unor foste CAP-uri, precum și de la unele unități care au intrat în lichidare și care nu și-au predate în totalitate arhiva, prefectul i-a solicitat acestuia să inițieze demersuri pentru urgentarea modificării legislației în vederea rezolvării problemelor legate de preluarea arhivei acestor unități.
Conform declaraţiilor făcute de Cătălin Zarzără, instituţia a atins capacitatea maximă de depozitare a documentelor în imobilul actual, imobil care nu a fost construit special pentru activitatea desfăşurată de instituţie. Nu se exclude varianta autorizării unor firme private care să satisfacă nevoia actuală de depozitare.
De la Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Teleorman în anul 2015, se solicită să se întreprindă demersuri de susținere a structurilor de tineret din județ prin acordarea de consiliere în vederea înființării de noi structuri, sprijinirea funcționării acestora, cât și consultanță în vederea accesării fondurilor specifice.
În încheiere, directorul executiv al A.P.I.A. – Centrul Județean Teleorman, Eugen Coman, a informat că începând cu data de 01 martie 2016 va fi demarată acțiunea de depunere a cererilor unice, urmând ca perioada campaniei de informare să se deruleze pe toată perioada de depunere a cererilor.

Geanina Rizea

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

Angajări în primăriile şi instituţiile din Teleorman. Se caută director medical, şofer, zidar, electrician şi mecanic auto

În următoarea perioadă, câteva instituţii publice şi primării din judeţul Teleorman vor organiza concurs pentru ocuparea unor funcţii declarate...

Articole similare