31.3 C
Judeţul Teleorman
joi, iunie 13, 2024

Un deţinut din Teleorman, infectat cu HIV

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

Din raportul prezentat de Direcţia de Sănătate Teleorman, prin programul naţional de supraveghere şi control al infecţiei HIV, la nivelul laboratorului propriu de investigaţii medicale al DSP Teleorman, s-a realizat testarea pentru anticorpii anti-HIV, folosind metoda ELISA, a 1736 gravide în anul 2014, 1 fiind pozitivă şi a unui număr de 1765 gravide în anul 2015, nici una pozitivă.
Pentru depistarea înfecţiei HIV în rândul populaţiei, la grupele de risc, s-au realizat testări la pacienţii cu boli cu transmitere sexuală, 24, din care 1 a fost pozitivă. Pentru pacienţii bolnavi de tuberculoză în anul 2014 s-au realizat 290 de testări din care 2 pozitive, iar în anul 2015, 291 testări rezultând 1 pozitivă. Au existat şi alte 6 solicitări la cerere din partea populaţiei, toate fiind negative dar şi în rândul deţinuţilor, unde s-a înregistrat un caz pozitiv.
Conform analizei SWOT a DSP Teleorman, instituţia prezintă ca cel mai important punct slab, lipsa acută de medici specialişti, menţionând că numai la nivelul anului 2014- 2015 s-au transferat 5 medici şi 4 economişti din instituţie. Tot ca punct slab este privită disocierea personalului medico-sanitar în funcţionari publici şi personal contractual, dar şi limitarea consumului de benzină la 150 litri, care face ca activitatea serviciului de control în sănătate publică să se desfăşoare în parametrii reduşi cu aproximativ 50 %.

Geanina Rizea

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

Senatorul Eugen Pîrvulescu are FLER! Cinci dintre candidații susținuți de acesta au câștigat fotoliile de primari

Senatorul Eugen Pîrvulescu are “mână bună”, atunci când vine vorba de identificarea unor candidați pentru funcțiile de primar. A...

Articole similare