8.7 C
Judeţul Teleorman
miercuri, aprilie 24, 2024

O flegmă în ochi, rahaților!

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

Nu am fost ceaușist, darămite comunist! Paranoicul de Ceaușescu a fost omorât pentru subminarea economiei naționale. Un act de nedreptate. În megalomania lui, din contră, era înnebunit să construiască fabrici și uzine, blocuri pentru locuințe. Să creeze locuri de muncă. Da, și-a bătut joc de oameni, i-a animalizat. Asta e drept, dar nu a subminat economia națională!
Economia națională a fost subminată de balaurii politici care s-au perindat la putere după 1989. Datoria României, de 100 de miliarde de euro la ora actuală, e o sumă micuță comparativ cu ce au furat ei.
După cum ați aflat pe canalele mass-media, Procurorul-şef DNA, Laura Codruţa Kovesi, a concluzionat, cu ocazia prezentării raportului anual al instituţiei pe 2015 că „în dosarele trimise în judecată în 2015, totalul banilor daţi ca mită s-a ridicat la suma de 431 de milioane de euro. Această sumă este comparabilă cu bugetul prevăzut pentru cofinanţarea programului de autostrăzi pentru anii 2016, 2017 şi 2018.”
Koveși a vorbit de corupţie generalizată în domeniul achiziţiilor publice, că atribuirea contractelor „sunt condiţionate de primirea unor sume de bani mascate prin înţelegeri frauduloase sau contracte fictive.”
„Peste 100 de primari şi preşedinţi de consilii judeţene au fost trimişi în judecată. O treime din preşedinţii de consilii judeţene ai României sunt trimişi în judecată. Cu siguranţă este rezultatul unei modalităţi netransparente de folosire a bugetului public. Cât timp planificarea unei achiziţii publice nu va fi transparentă se va folosi bugetul pentru achiziţii supraevaluate. În continuare se vor folosi banii cetăţenilor pentru achiziţii de aparatură medicală scumpă de la firme de apartament în timp ce spitalele nu pot asigura minime condiţii pentru pacienţi. Cât timp se poate decide discreţionar ordinea efectuării plăţilor, vor fi în continuare funcţionari care vor primi mită pentru a favoriza anumite firme”, a mai declarat Laura Codruţa Kovesi.
Bun! Suma de 431 de milioane de euro reprezentând șpaga descoperită, pe un an de zile. Dar cea nedescoperită? De câte ori o fi mai mare? Te apucă durerea de cap! Douăzeci și șase de ani au trecut de la Revoluție, ani în care s-a furat infinit mai mult. Sute de miliarde de euro.
Ca să iei șpagă atâția bani, asta înseamnă că ai fost de acord ca devizul pentru lucrări să fie umflat de câteva ori. Alte miliarde și miliarde de euro! SUBMINAREA ECONOMIEI NAȚIONALE! SUBMINARE ECONOMIEI NAȚIONALE! SUBMINAREA ECONOMIEI NAȚIONALE! Pe Ceaușescu l-au împușcat. Ce facem cu monștrii ăștia care au nenorocit o țară? Îi votăm, așa cum am făcut de fiecare dată! Îi votăm ca proștii. Îi votăm să ne fure banii în continuare, mâncarea de la gura copiilor noștri.
Am propus și tot o să propun: să se verifice devizele lucrărilor pe care s-au plătit sume mari, comparativ cu lucrările efectuate. Ce e trecut în plus, statul să le ia banii înapoi. Credeți-mă, România s-ar îmbogăți și noi nu am mai fi atât de săraci!

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

Angajări în primăriile şi instituţiile din Teleorman. Se caută director medical, şofer, zidar, electrician şi mecanic auto

În următoarea perioadă, câteva instituţii publice şi primării din judeţul Teleorman vor organiza concurs pentru ocuparea unor funcţii declarate...

Articole similare