31.3 C
Judeţul Teleorman
joi, iunie 13, 2024

DNA a trimis în judecată doi teleormăneni acuzați de fraudă cu fonduri europene

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

În luna Ianuarie, Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de Combatere a Corupției au dispus trimiterea în judecată, în stare de detenție, pentru executarea unei pedepse privative de libertate, a inculpatului Gogoană Ionel, administrator al S.C. Eurofond S.R.L. La data faptelor, spun procurorii anticorupție, în sarcina acestuia s-a reținut săvârșirea infracțiunilor de: complicitate la folosire sau prezentare, cu rea-credință, de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene; complicitate la înșelăciune și fals în înscrisuri sub semnătură privată.
În același timp, DNA l-a trimis în judecată, în stare de libertate, pe inculpatul Toma Cătălin Mihăiță, în sarcina căruia pentru folosirea sau prezentarea, cu rea-credință, de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene și înșelăciune.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

La datele de 25 și 27 iunie 2012, inculpatul Toma Cătălin Mihăiță, beneficiind de ajutorul inculpatului Gogoană Ionel, a depus mai multe acte la dosarul prin care a solicitat Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (fostă A.P.D.R.P.) fonduri nerambursabile în cadrul Măsurii 112 – „Instalarea tinerilor fermieri”, deși știa că aceste documente conțin date false și inexacte, reușind – în acest mod – să determine declararea ca eligibil proiectul său în valoare de 40.000 euro (177.780 lei) și să încaseze, ca urmare a solicitării primei tranșe, suma de 106.668 lei.
Inculpatul Gogoană Ionel s-a ocupat personal de întocmirea tuturor declarațiilor și a pus împreună toate înscrisurile necesar a fi atașate cererii de finanțare, inclusiv cele furnizate de client la solicitarea sa, apoi a cerut acestuia să semneze fiecare document în parte și să depună întregul dosar la autoritatea competentă.
Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale din cadrul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale s-a constituit parte civilă în procesul penal cu suma de 106.668 lei, reprezentând finanțarea accesată fără drept de inculpatul Toma Cătălin Mihăiță cu ajutorul coinculpatului Gogoană Ionel.
În cauză, procurorii au dispus măsura asiguratorie a sechestrului asupra bunurilor imobile și mobile ale inculpaților, până la concurența sumei de 106.668 lei.
Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Teleorman, cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

Senatorul Eugen Pîrvulescu are FLER! Cinci dintre candidații susținuți de acesta au câștigat fotoliile de primari

Senatorul Eugen Pîrvulescu are “mână bună”, atunci când vine vorba de identificarea unor candidați pentru funcțiile de primar. A...

Articole similare