Centrul pentru Educație și Formare „Sintagma” și Școala Gimnazială Conțești (jud. Teleorman) prezintă vernisajul picturii murale „Drepturile copilului”. Festivitatea se va desfășura la Școala Gimnazială Conțești, miercuri, 23 martie, începând cu ora 12.
Pictura a fost realizată în cadrul proiectului pilot de artă participativă „Dă culoare școlii tale!”, care se derulează în 7 școli gimnaziale din 5 localități: București, Chitila, Conțești (jud. Teleorman), Râciu (jud. Mureș), Cluj.Proiectul „Dă culoare școlii tale!” este derulat de Asociația Komunitas în perioada 1 septembrie 2015 – 30 aprilie 2016, în parteneriat cu Centrul pentru Educație și Formare „Sintagma”, Asociația Colectiv A (Cluj) și Asociația KulturTrip (Târgu Mureș).
S-a demonstrat că un mediu fizic vesel și plăcut joacă un rol important în îmbunătățirea atmosferei din școală și, ca urmare, a calității educației și a rezultatelor învățării. Considerat un fel de „al treilea profesor”, spațiul educațional îi „vorbește“ copilului prin ceea ce îi oferă ca posibilitate de acțiune și experiență. Cu cât elevii contribuie mai mult la îmbunătățirea spațiului din școala lor și au posibilitatea să își pună în practică propriile idei, cu atât mai mult se vor simți și ei proprietarii locului și vor aprecia schimbările făcute și eforturile depuse.
La realizarea picturii a contribuit un grup de 20 elevi ai Școlii din Conțești, sub îndrumarea artistei vizuale Delia Popa. Din partea Școlii Conțești activitățile au fost coordonate de D-na profesoară Elena Mărunțelu și au beneficiat de sprijinul D-lui Director George Berceanu și al colectivului școlii.
„Dă culoare școlii tale!” își propune să creeze un model pilot inovator de program de artă participativă de tip pictură murală, în care 105 tineri, șapte profesori din șapte școli din România și șapte artiști plastici vor lucra împreuna în proiecte artistice colective care să exprime valori democratice și să încurajeze diversitatea culturală și de perspective.
Proiectul „Dă culoare școlii tale!” beneficiază de un grant în valoare de 72.473 euro finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin programul EEA Grants, administrat de Fondul ONG în România. Pentru informații oficiale despre granturile SEE și norvegiene, accesați http://eeagrants.org si http://www.fondong.fdsc.ro.