25.1 C
Judeţul Teleorman
duminică, septembrie 24, 2023

Purcel, fostul viceprimar din Dobroteşti, pe vremuri instigator, mai nou incompatibil

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

Ion Purcel, fostul viceprimar al comunei Dobroteşti, a fost declarat incompatibil de către Agenţia Naţională de Integritate. Conform Raportului ANI, Purcel s-a aflat în stare de incompatibilitate, în perioada 20 iunie 2012-18 iunie 2014, întrucât, a deţinut simultan funcţia de viceprimar şi calitatea de titular întreprindere individuală în cadrul „PURCEL C. ION ÎNTREPRINDERE INDIVIDUALĂ”, încălcând, astfel, dispoziţiile art. 87, alin. (1), lit. g) din Legea nr. 161/2003. Cu alte cuvinte, în timp ce Purcel era plătit din bani publici se ocupa de bunăstarea societăţii, accesând fonduri europene, pe Măsura 112 privind instalarea tinerilor fermieri. Din cauza faptului că nu-şi îndeplinea atribuţiile de serviciu, dar şi al comportamentului său neadecvat faţă de cetăţeni, aleşii locali din Dobroteşti au decis revocarea acestuia din funcţie. Ion Purcel a contestat în instanţă hotărârea, însă magistraţii nu i-au dat câştig de cauză.
În continuare, prezentăm articol publicat în cotidianul Informaţia Teleormanului, în anul 2014.
Pe vremuri, viceprimarul Ion Purcel îi îndeamnă pe consăteni la revoltă:”luaţi, bă, furcile, şi să intrăm peste ei în Poliţie”
Comuna Dobroteşti are şi ea smecherii ei. Au bani de îi întorc cu furca, se lăfăie în maşine cu fiţe, calcă în picioare orice normă de convieţuire socială, şi la o adică plătesc, că doar are pământul roade. În profilul şmecherului de Dobroteşti se regăseşte şi actualul viceprimar Purcel. Ion Purcel. Deşi pare un om de treabă, şi gospodar pe deasupra, alesul local şi-a dat arama pe faţă, chiar în sediul poliţiei din localitate. În timp ce oamenii legii audiau mai multe persoane prinse pe un fond de vânătoare, viceprimarul le adresa zecilor de consăteni adunaţi la faţa locului ca la circ, îndemnul tovărăşesc:„Luaţi, bă, furcile, şi să intrăm peste ei în Poliţiei”. Întreaga poveste este parcă inspirată din revoltele ţărăneşti. Intrigat de faptul că fratele său a fost prins în perimetrul unui fond de vânătoare şi dus la audieri, viceprimarul Ion Purcel a strigat adunarea. Până la sosirea ajutoarelor, alesul local, împreună cu fiul său, şi-a făcut singur dreptate, lovindu-i pe 2 dintre paznicii de vânătoare cu pumnii şi picioarele. Conform declaraţiei unui paznic, în timp ce aşteptau să intre la audieri, viceprimarul şi fiul său, chiar în faţa sediului poliţiei, i-au luat la bătaie. Doar intervenţia oamenilor legii a făcut ca lucrurile să nu scape şi mai mult de sub control. Chiar şi aşa, paznicii de vânătoare s-au ales cu mai multe vânătăi.
În timpul audierilor, care au durat până la 3 dimineaţa, în faţa poliţiei din Dobroteşti s-au adunat aproximativ 30 de persoane, în majoritate tineri. În fruntea rol, nimeni altul decât viceprimarul Ion Purcel, care, prin atitudinea sa nedemnă de funcţia pe care o ocupă încerca să pună presiune pe agenţii de poliţie. Ba, mai mult, unul dintre agenţi a declarat că viceprimarul Purcel a avut inteţia de a trage clopotele, cu scopul de aduna câţi mai mulţi oameni. Planul „smecherului din Dobroteşti” a eşuat, însă, oamenii legii reuşind să-i ţină la distanţă pe tineri.
Contactat telefonic, viceprimarul Ion Purcel regretă faptele şi declară că a acţionat sub impulsul „trezirii bruşce din somn”.
„A venit soţia mea şi m-a trezit din somn, spunându-mi că fratele meu este arestat. Imediat, am plecat la sediul poliţiei, nu înainte de a-mi suna câţiva prieteni. Acolo, împreună cu fiul meu, am avut o altercaţie cu paznicii de vânătoare, dar nu i-a lovit. Auzisem că fratele meu a fost bătut, şi din pricina asta am acţionat. Dacă cineva venea şi-mi spunea că l-a prins la vânătoare, îi dădeam o mamă de bătaie…”, a afirmat viceprimarul Ion Purcel.
În cauza respectivă, Savu Purcel, fratele viceprimarului, şi beizadeaua alesului local, Sergiu Purcel, s-au ales cu dosare penale pentru lovire şi alte violenţe.
La ieşirea de la audieri, Savu Purcel ţipa în gura mare că nu va lăsa lucrurile aşa, că va da foc pădurii, iar cei care l-au prins la vânătoare nu vor scăpa nepedepsiţi.

M.D.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

Articole similare