Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'zexit_init' not found or invalid function name in /home/r57863info/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 307
Tel Drum, la Tribunalul Teleorman - ”ciumă”, la Curtea de Apel - ”mumă”! - Informatia de Teleorman
28.3 C
Judeţul Teleorman
sâmbătă, septembrie 30, 2023

Tel Drum, la Tribunalul Teleorman – ”ciumă”, la Curtea de Apel – ”mumă”!

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

În urma unui control efectuat de instituţiile statului, s-a ajuns la concluzia că, în anul 2013, Tel Drum s-a cam lăcomit şi a cerut în plus Consiliului Judeţean aproximativ 5 miliarde de lei vechi pentru faptul că ”a aşteptat să ningă”.
”În exerciţiul bugetar al anului 2013, pentru lucrările de deszăpezire efectuate în baza Contractului subsecvent nr. 124/22.10.2012, încheiat între Consiliul Judeţean Teleorman şi S.C. TEL DRUM S.A. Alexandria au fost efectuate plăţi nelegale, în sumă de 468.268 lei, de la cap.84.02 „Transporturi“, reprezentând cheltuieli cu amortismentul incluse în mod nejustificat în tarifele de aşteptare şi, respectiv, tarifele de acţionare ale utilajelor de deszăpezire ”, se arată în Raportul Curţii de Conturi.
Pe cale de consecinţă, s-a dispus recuperarea prejudiciului adus judeţului Teleorman, la care se adaugă penalităţile şi alte taxe. Cum firma TelDrum nu recunoaşte că a încasat bani nejustificaţi şi se încăpăţânează să restituie la bugetul judeţului miliarde de lei vechi, Consiliul Judeţean Teleorman a ales, ca ultimă variantă, să apeleze la instanţa de judecată.
În data de 29 septembrie, magistrații de la Tribunalul Teleorman au admis acțiunea formulată de reclamantul Consiliul Judeţean Teleorman în contradictoriu cu pârâta SC TEL DRUM SRL .
”Obligă pârâta SC TEL DRUM SRL să plătească reclamantului JUDEŢUL TELEORMAN reprezentat prin Consiliul Judeţean Teleorman suma de 468.268 lei reprezentând prejudiciul cauzat în derularea Contractului subsecvent nr. 124 ,, Lucrări şi servicii de întreținere multianuală iarnă şi vară 2009-2012 pentru drumurile judeţene,, precum şi daunele interese sub forma dobânzii legale calculate de la data de 25.02.2013 până la data achitării debitului”, se arată în soluția dată de instanță. Cu alte cuvinte, se recunoaște faptul că Tel Drum a încasat banii fără să miște nici măcar un pai.
Însă, după o lună de la pronunțare, Tel Drum declară recurs. Primul termen s-a judecat la Curtea de Apel București, pe 14 martie a.c. Având nevoie pentru a delibera, judecătorii amână cauza pentru 21 martie. Surpriza nu întârzie să apără. Doi dintre magistrați admit recursul și, pe cale de consecință, respinge acțiunea ca nefondată, iar al treilea judecător respinge recursul ca nefondat. Astfel, TelDrum scapă de plata a multor miliarde de lei vechi, iar Consiliul Județean rămâne cu gaura. Cu o gaură colosală în bugetul județului!

M.D.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

Gaze naturale, în zeci de comune din Teleorman. Ordinul privind aprobarea listei localităților și sumele alocate a fost semnat

Veste bună pentru cetățenii din Teleorman. Ministrul Dezvoltării a semnat ordinul privind aprobarea listei obiectivelor de investiții și sumele...

Articole similare