29.7 C
Judeţul Teleorman
joi, iunie 13, 2024

UN PUNCT DE VEDERE. Totuşi, Alexandria şi Turnu Măgurele au nevoie şi de stadioane moderne

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

În aceste zile în mass-media, mai ales, dar şi în mediul politic, se comentează despre oportunitatea efectuării unor ample lucrări de modernizare a stadioanelor din Alexandria şi Turnu Măgurele. Între altele, se afirmă că „altele ar trebui să fie priorităţile”; „nu sunt locuri de muncă şi cheltuim inutil bani mulţi”; „nu avem grădiniţe” etc. etc. Desigur, în contextul unui an electoral, când vom alege noii primari…
Ca iubitor de sport, în primul rând, dar şi din poziţia de gazetar bătrân, îmi permit să intru în această polemică. Să fie clar, nu sunt avocatul nimănui, nu dau verdicte şi nu fac aluzii ieftine privind eventuale vinovăţii despre astfel de proiecte. Aşadar, eu consider că este nevoie de un stadion modern, îndeosebi în reşedinţa judeţului Teleorman, chiar dacă echipa locală se zbate în mediocritate de prea mulţi ani, spre amărăciunea mea… Însă, am speranţa că Alexandria va avea într-un viitor apropiat o formaţie în eşaloanele superioare ale sportului-rege. Şi atunci vor veni la stadion, ca la meciurile în care Rulmentul se bătea pentru podiumul Diviziei B. Era un public entuziast, care, pentru a urmări jocurile, se urca şi în copacii de pe marginea stadionului sau pe clădirile din preajmă.
Cred, de asemenea, că bugetul municipalităţii din Alexandria (este valabil şi pentru Turnu Măgurele) nu ar putea duce la capăt o astfel de investiţie. Şi atunci, dacă lucrările de modernizare sunt finanţate prin Compania Naţională de Investiţii, de ce să fie pierdută o astfel de oportunitate. Cu siguranţă, se poate discuta despre valoarea totală a proiectului sau despre necesitatea tuturor obiectivelor prevăzute în cadrul acestui complex sprtiv. Dar, să nu uităm, o astfel de investiţie poate fi folosită nu numai la partidele echipei locale de fotbal. Dincolo de alte discipline sportive, de turnee naţionale şi întreceri internaţionale, există perspectiva utilizării multifuncţionale. Sunt diverse evenimente (inclusiv culturale) ce îşi găsesc aici condiţii dintre cele mai bune pentru desfăşurarea lor. Chiar şi un hotel-restaurant nu este rău, pentru că în cazul unor manifestări sportive deosebite găzduite de Alexandria au fost folosite pentru cazare inclusiv internate şcolare.
Aşadar, pledoaria mea este pentru a nu se renunţa la un asemenea proiect. Asocierea cu necesitatea parcului industrial – subiect „forfecat” de circa două decenii înainte de alegeri locale – nu mi pare corectă. Poate că este nevoie, din perspectiva asigurării unor noi locuri de muncă. Dar, atenţie, în Teleorman, unde numărul şomerilor se menţine mare, se caută îndeosebi forţă de muncă ce are calificare. Altfel nu se explică faptul că oferta AJOFM pentru unele firme, atâta câtă este, rămâne neacoperită luni de zile. Deci, înainte de parcul industrial, care nu se face din bugetul Companiei Naţionale de Investiţii, să revitalizăm şcolile profesionale. Însă, acesta este un alt subiect.
În concluzie, dincolo de simpatiile electorale, hai să recunoaştem fraţilor că avem nevoie şi de proiecte în domeniul activităţii sportive. Desigur, proiecte realiste, chibzuite şi chiar mai economicoase. Pentru că, în fond, aspiraţiile noastre nu pot fi decât pentru modernitate, pentru civilizaţie.

ŞTEFAN STAN

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

Senatorul Eugen Pîrvulescu are FLER! Cinci dintre candidații susținuți de acesta au câștigat fotoliile de primari

Senatorul Eugen Pîrvulescu are “mână bună”, atunci când vine vorba de identificarea unor candidați pentru funcțiile de primar. A...

Articole similare