2 C
Judeţul Teleorman
vineri, decembrie 2, 2022

Un bărbat din Drăgăneşti Vlaşca, două infracţiuni dintr-o lovitură: şi băut şi fără permis

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

Poliţiştii rutieri au acţionat, în baza unui plan de acţiune interjudeţean, în vederea prevenirii şi combaterii cauzelor generatoare de accidente rutiere, fiind întocmite dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere sub influenţa alcoolului sau altor substanţe şi conducere fără permis.
În ultimele 24 de ore, poliţiştii teleormăneni au constatat două infracţiuni privind circulaţia pe drumurile publice: conducere a unui vehicul fără a avea permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule (Drăgăneşti-Vlaşca) şi conducere sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe (Drăgăneşti-Vlaşca).
Astfel, la data de 14 iulie a.c., în jurul orei 11.30, poliţiştii din cadrul Secţiei nr.3 Poliţie Rurală Vităneşti au  fost sesizaţi de către un bărbat din localitatea Drăgăneşti-Vlaşca cu privire la faptul că o maşină a intrat în gardul său.
La faţa locului nu a mai fost găsit conducătorul autoturismului care ar fi intrat în gard însă, acesta a fost depistat de poliţişti, la scurt timp după producerea evenimentului, la domiciliul său din aceeaşi localitate.Bărbatul a declarat că a condus un autoturism pe strada Târnavele din satul Comoara,deşi nu deţine permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule şi a intrat în coliziune cu gardul împrejmuitor al unei locuinţe.Totodată, bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat o valoare de 0,49 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital în vederea recoltării de mostre biologice de sânge necesare stabilirii alcoolemiei. În cauză a fost întocmit dosar penal.
Ca urmare a acţiunilor preventive desfăşurate la nivelul judeţului în ultimele 24 de ore, poliţiştii rutieri au aplicat aproximativ 25 de sancţiuni contravenţionale privind regimul circulaţiei pe drumurile publice, fiind reţinut un permis de conducere.
Vă reamintim că, potrivit codului rutier, conducătorii de vehicule trebuie să respecte regimul legal de viteză şi să adapteze permanent viteza la condiţiile de drum, astfel încât să efectueze orice manevră în condiţii de siguranţă.
Creşterea siguranţei rutiere pe drumurile teleormănene reprezintă o prioritate a I.P.J. Teleorman, poliţiştii acţionând permanent în vederea prevenirii accidentelor de circulaţie.

Viaţa are prioritate! Drum bun!

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

Primarul Aurelian Neagoe, de Ziua Națională: “Tătărăștii de Jos este o bucățică din România, dar un simbol puternic, în zona Munteniei”

Într-o atmosferă încărcată de emoție, inerentă unui astfel de eveniment, sute de cetățeni și elevi din localitatea Tătărăști de...

Articole similare