24.1 C
Judeţul Teleorman
vineri, aprilie 12, 2024

Succes românesc, asigurat de echipa Universităţii “Valahia” din Târgovişte, în finala concursului internaţional de microrobotică de la Stockholm

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

O echipă din cadrul Universităţii „Valahia” din Târgovişte a câştigat două probe din cele trei din cadrul concursului de microrobotică – Mobile Microrobotics Challenge (MMC 2016). Competiţia a fost dedicată roboticii de precizie la scară micrometrică şi a reunit universităţi şi centre de cercetare din întreaga lume.
Concursul a avut loc în perioada 16-19 mai 2016, la Waterfront Congress Centre în Stockholm, Suedia şi a fost organizat în cadrul ICRA 2016 (International Conference Robotics and Automation – http://icra2016.org/), cel mai mare eveniment anual din domeniul roboticii, care a reunit 2400 de participanţi din toată lumea. Manifestarea s-a desfășurat sub egida institutului IEEE (Institute of Electrical and Electronics Engineers) şi a Societăţii de micro şi nanorobotică (RAS-MNRA).
Obiectivele acestui concurs de microrobotică au constat în dezvoltarea de soluţii inovative la scara mică, dedicate viitoarelor aplicaţii biomedicale şi nanotehnologiilor. Aplicaţiile vizează domeniul biomedical cum ar fi manipularea şi sortarea de celule, chirurgia minim invazivă sau asamblarea de structuri la scară micro şi nanometrică.
Echipa UVT România a fost formată din:
• Conf. dr. ing. Ioan Alexandru IVAN,
• Conf. dr. ing. Florin DRAGOMIR,
• CS. dr. Ioana Daniela DULAMĂ,
• ACS. drd. ing. Ion Valentin GURGU,
• ACS. drd. ing. Ioan Alin BUCURICĂ
• Masterand ing. Nicolae Gabriel RĂDULESCU
Echipa mai are în palmares o reuşită notabilă la acest concurs, desfăşurat anul trecut la Seattle, Statele Unite ale Americii. Prin participarea la acest concurs în anul 2015, echipa noastră a obţinut, de asemenea, premiul I, fiind o premieră pentru o universitate din România (atât participarea cât şi premiul obţinut).
Participarea echipei de la Universitatea „Valahia” din Târgovişte a constat în realizarea unui dispozitiv microrobotic de 220 micrometri, ceea ce reprezintă mai puţin de un sfert de milimetru.

 

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

Accident pe raza localităţii Trivalea Moşteni. Un tânăr de 19 ani a decedat

Polițiștii din cadrul Formațiunii Rutiere Videle au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă și...

Articole similare