29.7 C
Judeţul Teleorman
joi, iunie 13, 2024

Se cere excluderea lui Cristi Barbu (Bitanu) din PNL. Foști membri PDL îl acuză de joc duplicitar

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

Situație fără precedent în politica din Teleorman. Mai mulți primari, în majoritatea lor foști membri PDL, vor cere ca Bitanu, alias Barbu Costel, să fie exclus din partid. Motivul: jocul duplicitar al acestuia în campania electorală din 5 iunie. De altfel, nu este pentru prima dată când Costel Barbu, copreședinte PNL Teleorman(vai mama lui de liberalism!), este acuzat că a jucat la două capete. În alegerile pentru Parlamentul European sau pentru demiterea șefului statului, au existat suficiente indicii privind cârdășia lui Barbu cu social-democrații, înțelegere recunoscută chiar de către un actual deputat PSD, prieten la cataramă cu fostul primar.

Acum, Costel Barbu nu mai are loc de întors. Și nici de jocuri mizerabile. A ajuns la capătul puterilor și este stors de atâta „distracție” privind politicile murdare, tocmai împotriva partidului care i-a dat o țâță de supt. În consecință, mai mulți primari vor cere excluderea acestuia din partid. La următoare ședință județeană. Este acuzat de fariseim. Taman la Fântânele și Piatra. Două localități în care și-a dat arama pe față. Memorabilă rămâne declarația primarului din Piatra. La numai câteva zile după alegeri, Bitanu l-a sunat și i-a spus că îi pare rău că nu a obținut majoritatea în Consiliul Local. Cu alte cuvinte, Bitanu regretă că partidul său a luat un scor neașteptat de bun!

La Fântânele, lucrurile stau și mai grav. Și-a trădat prietenul. Pe fostul primar Marian Popa, om căruia îi spunea, înainte cu mult timp de alegeri, că va pierde primăria. Altfel spus, i-a dorit răul.

Caracterul lui Costel este unul îndoielnic. Unii spun că pregătește alte zoaie pentru a arunca în propria-i echipă. Nu e nicio supriză. O face demult. Are suficiente gloanțe pline de rahat. E obișnuit cu mirosul pestilențial.

Un alt episod abject al fostului primar este lingușeala la adresa actualului prefect de Teleorman, Dan Carmen Daniela. Toată lumea știe că, în momentul în care se cerea demiterea, Cristi Barbu înroșea telefonul, încercând să-i explice prefectului Dan Carmen Daniela că nu el se află în spatele acțiunii, că ”îrtia” nu este iscălită de el, că el este plecat din localitate și…cât de mult o iubește! La figurat, evident.

Finalul lui Costel în politica teleormăneană este unul așteptat. De perdant. Iar BYT știe acest lucru. Însă, cu ultima gură de oxigen încearcă să-și revigoreze plămânii. În zadar. Va rămâne în istoria liberală din județ precum o piatră de moară legată de gâtul unui naufragit care vrea să se salveze.

De ce a ales Costel Barbu să se evidențieze printr-o atitudine de cea mai joasă speță,de lingușitor la înalta poartă pesedistă? Nimeni nu știe. Nici măcar el. Ca primar sau ca OM, Bitanu a fost fără cusur. Păcat că nu a înțeles cum stă treaba cu… „omul este măsura tuturor lucrurilor”!

M.D.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

Senatorul Eugen Pîrvulescu are FLER! Cinci dintre candidații susținuți de acesta au câștigat fotoliile de primari

Senatorul Eugen Pîrvulescu are “mână bună”, atunci când vine vorba de identificarea unor candidați pentru funcțiile de primar. A...

Articole similare