8.7 C
Judeţul Teleorman
miercuri, aprilie 24, 2024

Şase spitale din Teleorman deţin stocuri din ”dezinfectantul diluat” de la Hexi Pharma

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

Spitalul de Urgenţă Alexandria, Spitalul TBC din Roşiorii de Vede şi cele din Turnu Măgurele, Zimnicea, Videle sau Poroschia au pe stoc materiale dezinfectante, achiziţionate de la Hexi Pharma. Singura unitate sanitară în care nu s-a găsit ”dezinfectantul diluat” este la ”Caritas” din Roşiorii de Vede. Cel mai mare stoc din controversata substanţă îl are Spitalul din Turnu Măgurele.

Imediat după izbucnirea scandalului, Ministerului Sănătăţii a trimis echipe în Teleorman pentru analize, în vederea stabilirii eficienţei substanţei. În colaborare cu autorităţile sanitare din judeţ, au fost recoltate în jur de 50 de probe şi trimise unui laborator specializat. Din primele informaţii, în toate cazurile, produsul nu pare a fi din loturile cu probleme. În această situaţie, managerii celor şase unităţi sanitare din Teleorman au decis folosira lui în continuare.

Urmează o a două probă, care, conform unor surse, va fi efectuată într-un laborator din afara ţării.

Ministrul Sănătăţii a declarat că avizele pentru soluţiile dezinfectante provin de la instituţii europene, conform unei directive, şi ele sunt acceptate pe baza documentelor emise în afara ţării, deoarece România nu are, momentan, laboratoare acreditate în acest sens, existând doar laboratoare private.

Şi Parchetul general s-a autosesizat în cazul dezinfectanţilor bănuiţi că ar fi fost diluaţi cu bună ştiinţă, înainte sa fie trimişi în unităţile spitaliceşti din întreaga ţară.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

Angajări în primăriile şi instituţiile din Teleorman. Se caută director medical, şofer, zidar, electrician şi mecanic auto

În următoarea perioadă, câteva instituţii publice şi primării din judeţul Teleorman vor organiza concurs pentru ocuparea unor funcţii declarate...

Articole similare