29.7 C
Judeţul Teleorman
joi, iunie 13, 2024

Ziua comunei Săceni: Înțelegere, respect, voie bună și realizări

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

Locuitorii comunei Săceni își iubesc primarul, Mihai Petcu, în primul rând pentru onestitatea de care dă dovadă. Un om echilibrat, care a făcut tot ce era posibil pentru a crea confort consătenilor. A demonstrat. Pe masa de lucru se află proiecte în derulare și viitore proiecte cu șansă sută la sută de finalizare.

Ziua comunei Săceni se află la a patra ediție. Se serbează pe data de  1 mai. A fost insituită de actualul primar,  Mihai Petcu, încă din primul an de mandat, ca o sărbătoare în care locuitorii să comunice între ei, să socializeze, să uite de gijile cotidiene și să-și desfate sufletul. Ceea ce s-a întâmpat și acum. Muzică populară de cea mai bună calitate, interpretată de Ansamlul „Burnasul” din Alexandria împreună cu echipa de dansatori. Au fost prezenți sute de cetățeni din cele trei sate componente ale localității: Săceni, Ciurari și Butculești. O atmosferă de voie bună, destindere și optimism.
IMG_0697De ce este iubit Primarul? După cum știm cu toții, Săceniul era o comună uitată de timp și de…autorități. Noroaie până la gleznă. Domnia sa a reușit să pietruiască toate drumurile comunale. Acum se poate circula fără probleme. A construit un târg săptămânal, între Săceni și Ciurari, locuitorii putând astfel să-și vândă produsele, dar să se și aprovizioneze cu ce le trebuie, fără a mai fi nevoiți să se deplaseze la oraș.
În urmă cu ceva timp, biserica din Ciurari a ars din temelii. Lucrările s-au finalizat. Un lăcaș de cult în care oamenii se închină și aduc slavă lui Dumnezeu. Celei de a doua biserici din sat i se restaurează picturile cu fonduri de la Ministerul Culturii. Cele patru cimitire sunt împrejmuite.
Dornici de sport, le-a reînființat tinerilor echipa de fotbal și a construit un teren modern.
Primarul Mihai Petcu este concentrat pe proiecte care să asigure un grad de civilizație și confort consătenilor. Obținerea de fonduri guvernamantale pentru asfaltarea drumurilor Ciurari și Săceni pe trei tronsoane, în valoare de 57 de miliarde de lei vechi. U altul, din fonduri europene, pentru asfaltarea a 7 kilometri de drumuri sătești. Propune un sediu nou pentru administrația publică locală prin GAL Valea Clăniței, proiect deja aprobat! Se așteaptă finanțarea, tot prin GAL, pentru achiziționarea unui buldoexcavator, atât de necesar pentru nevoile comunității.
Un proiect de lucru, important și interesant, se referă la Biserica din Butculești – monument istoric.
„Cel mai mult pentru mine înseamnă respectul reciproc. Locuitorii comunei Săceni sunt niște oameni minunați. Ne-am înțeles întotdeauna. Ei sunt conștienți că am făcut tot ce mi-a stat în putință să le rezolv problemele care țin de administrația locală și de dezvoltarea comunei. Împreună am realizat multe. Sunt convins că și în continuare vom avea parte de aceeași înțelegere și respect” ne-a declarat primarul liberal, Mihai Petcu.

IMG_0700

IMG_0690

IMG_0703

IMG_0681

IMG_0680

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

Senatorul Eugen Pîrvulescu are FLER! Cinci dintre candidații susținuți de acesta au câștigat fotoliile de primari

Senatorul Eugen Pîrvulescu are “mână bună”, atunci când vine vorba de identificarea unor candidați pentru funcțiile de primar. A...

Articole similare