23.3 C
Judeţul Teleorman
vineri, iulie 1, 2022

Rezerviştii militari teleormăneni au pichetat sediul SRI. Zilele următoare, foştii militari vor organiza acţiuni de protest, la Alexandria

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

Duminică, 24 ianuarie 2021, între orele 11.00-13.00, Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate-S.C.M.D. şi C.N.S.C., CSN MERIDIAN, USS-CFR, S.N.A.P., INIPOL, Federaţia UNIREA a PENSIONARILOR, S.L.A.P.B., S.U.S. CFR Călători, F.S.T.F.R., U.Z.P.R., F.F. EST CONSTRUCT, Sindicatul Tinerilor Profesori, Uniunea TESA, Federaţia APEHID, Fundaţia Română pentru Democraţie prin Drept au desfăşurat o acţiune de protest în municipiul Bucureşti, simultan, la un număr de 18 locaţii. Câte o delegaţie formată din patru persoane a depus un Memoriu cu revendicări, la registraturile instituţiilor pichetate.
Conform organizării, rezerviştii militari teleormăneni uniţi au fost prezenţi la pichetarea Sediului S.R.I., având ca şef de dispozitiv pe Col.(r.) SANDU Liviu-Sorinel (în calitate de Preşedinte al Fil.2 Alexandria-SCMD), din delegaţia noastră făcând parte 20 de cadre militare în rezervă şi în retragere, din întreg sistemul judeţean de apărare, ordine publică şi securitate naţională. Ulterior în dispozitiv s-au mai alăturat încă 10 persoane din Bucureşti şi alte judeţe limitrofe (rezervişti SCMD precum şi rezervişti din SRI, SPP şi SIE).
În mod cu totul special, doresc să menţionez că, la orele 11.00, când am început acţiunea, la  intonarea Imnului Naţional al României, toţi jandarmii aflaţi în dispozitiv, pentru protecţia noaste au luat poziţia ,,drepţi”, iar câţiva cetăţeni aflaţi în trecere, s-au oprit, în semn de respect faţă de simbolul nostru naţional, continuând deplasarea la încheierea Imnului…Nu în aceeaşi notă pozitivă şi de apreciat, din păcate, putem afirma şi despre …onor SRI (aşa cum o ştiam, ca o instituţie militară, aflată permanent- 24 de ore din 24- în slujba cetăţenilor!?), care, dintre cele 18 instituţii pichetate, doar aceasta a REFUZAT primirea memoriului, pe motiv că…aşa au primit ordin…, că ,, cererile, petiţiile, memoriile…se depun/primesc la sediul instituţiei, doar în zilele lucrătoare, de luni până vineri…”, şi ni s-a recomandat să le depunem prin…poştă! Pentru a nu fi ….,,secretoşi” cu ceea ce cuprindea Memoriul nostru, i-am dat citire, public, prin staţia de amplificare, în faţa camerelor de luat vederi din preajma noastră.
În zilele următoare, toate structurile de rezervişti militari teleormăneni uniţi, împreună cu asociaţiile reprezentative ale pensionarilor din judeţ, la care sperăm că ni se vor alătura şi sindicatele poliţiştilor teleormăneni, vom organiza la Alexandria, acţiuni de protest, similare, cu pichetarea sediilor Instituţiei Prefectului judeţului Teleorman şi a Partidului Naţional  Liberal.

Vicepreşedinte Filiala 2 Alexandria-S.C.M.D.
Col.(r.) Orodel Emilian

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

O tânără de 22 de ani, din municipiul Alexandria, prinsă drogată la volan. Şoferiţa consumase cannabis

Poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Alexandria au depistat o tânără în vârstă de 22 de ani, din municipiul Alexandria,...

Articole similare