29.7 C
Judeţul Teleorman
joi, iunie 13, 2024

Rambursarea banilor cheltuiți de candidații teleormăneni la alegerile locale, după 20 octombrie!

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

Niciunul dintre candidații din Teleorman la alegerile locale din 5 iunie nu și-a primit banii cheltuiți în campania electorală. Deși legea spune că, în termen de 90 de zile de la data scrutinului, adică până pe 6 septembrie, fiecare competitor, independent sau membru de partid, care a obținut 3%, va primi sumele învestite în campanie, volumul mare de muncă a făcut ca termenul să fie prorogat.

Astfel, până în jurul datei de 20 octombrie, candidații din județul Teleorman își vor primi sumele la care au dreptul, ordonanța de urgență adoptată de Guvern specificând că “termenul pentru rambursarea de către Autoritatea Electorală Permanentă a sumelor aferente cheltuielilor efectuate pentru campania electorală la alegerile locale din anul 2016, se prelungește cu 45 de zile”.

”Având în vedere declarațiile politice apărute în mass-media pe tema rambursării cheltuielilor electorale ale competitorilor electorali de la alegerile locale din 5 iunie 2016, Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) precizează că acestea sunt mai mult decât neavenite și că activitatea de verificare a documentelor justificative depuse de competitorii electorali este în plină desfășurare. Menționăm, de asemenea, că până în acest moment AEP nu a rambursat niciunui competitor electoral cheltuielile electorale efectuate la scrutinul din 5 iunie 2016 și nici nu a comunicat vreunui partid politic cuantumul sumelor pe care ar putea să i le „deconteze” acestuia”, se arată într-un comunicat de presă transmis de AEP.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

Senatorul Eugen Pîrvulescu are FLER! Cinci dintre candidații susținuți de acesta au câștigat fotoliile de primari

Senatorul Eugen Pîrvulescu are “mână bună”, atunci când vine vorba de identificarea unor candidați pentru funcțiile de primar. A...

Articole similare