8.7 C
Judeţul Teleorman
miercuri, aprilie 24, 2024

Pușcăriașii din Penitenciarul Găești, program artistic cu melodii din zona Drăgănești-Vlașca

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

Penitenciarului Găești va participa mâine, 09.09.2016, începând cu ora 10.00, la Festivalul de folclor pentru deținuți- ediția a II-a, ce se va desfășura la Muzeul Național al Satului ‘Dimitrie Gusti’ din București. Grupul artistic folcloric, constituit la nivelul penitenciarului, va prezenta, pe scena festivalului, un scurt program artistic cu melodii folclorice din zona Drăgănești-Vlașca, județul Teleorman.

Evenimentul, organizat pentru al doilea an consecutiv, are loc în baza unei colaborări începute între Administrația Națională a Penitenciarelor și Muzeul Național al Satului ‘Dimitrie Gusti’ din București, încă din anul 2013. El vizează promovarea tradițiilor, obiceiurilor populare românești și valorificarea valențelor educative ale acestora, dar și identificarea și dezvoltarea aptitudinilor artistice ale persoanelor aflate în detenție.

Vor participa aproximativ 70 de persoane private de libertate la acest festival, din 23 de penitenciare, care vor prezenta un program artistic structurat pe trei secțiuni distincte: muzică populară, dansuri populare și o paradă a costumelor populare specifice.De asemenea, vizitatorii vor putea viziona expoziția de obiecte tradiționale românești confecționate de deținuți în atelierele ocupaționale, în cadrul activităților de educație și asistență psihosocială.

Administrația Națională a Penitenciarelor înscrie acest eveniment în seria acțiunilor de sensibilizare a societății cu privire la importanța implicării în proiecte care vizează facilitarea reintegrării sociale a persoanelor care execută sancțiuni privative de libertate.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

Angajări în primăriile şi instituţiile din Teleorman. Se caută director medical, şofer, zidar, electrician şi mecanic auto

În următoarea perioadă, câteva instituţii publice şi primării din judeţul Teleorman vor organiza concurs pentru ocuparea unor funcţii declarate...

Articole similare