29.7 C
Judeţul Teleorman
joi, iunie 13, 2024

Radio Impact, la loc comanda!

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

Primarul de la Roşiori, Cristian Duică, pare să fi avut parte numai de refuzuri în ultima vreme. Astfel, după ce a fost revocat din calitatea de candidat pentru încă un mandat, amendat fiind de cetăţeni prin intermediul unui sondaj de opinie realizat în scopul verificării intenţiei de vot la alegerile din iunie, a primit un răspuns negativ şi din partea Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA), în privinţa donării radiolului local, proprietate a familiei sale, către administraţia publică. Aşa că, chiar în ziua în care PSD îl lansa la candidatura pentru primărie pe Valerică Cîrciumaru, consilierii locali au emis o hotarâre prin care revocau transferul bunurilor radioului şi preluarea licenţei de emisie. De fapt, a fost revocată o hotărâre anterioară, din data de 28 ianuarie, prin care, la unison, onor consilierii locali votau exact invers, fără să pună măcar o întrebare despre costurile pe care le implica funcţionarea radioului, sau despre datoriile pe care le aducea in loc de zestre. Şi se vorbeşte despre o sumă de circa o jumătate de miliard de lei vechi, dar cum niciun ales local nu s-a arătat preocupat de a verifica dacă este adevărat, informaţia rămâne la nivel de zvon. Dar consilierii locali n-au fost deloc preocupaţi pentru că datoriile nu se plăteau din averile lor, ci din taxele şi impozitele cetăţenilor. Tot la unison şi în deplină tăcere au votat şi de data aceasta domniile lor, total indiferenţi în ce priveşte cheltuirea banului public.

Una peste alta, Radio Impact rămâne la fostul.proprietar, SC Topro Consulting SRL, firmă al cărei acţionar unic este fiul primarului.

Nici măcar rudenia dintre donator si preluator nu a atras atenţia consilierilor locali, şi au votat la capul gol ca primarul, adică tatăl să fie mandatat să se ocupe de demersurile din partea administraţiei publice locale de preluare a postului de radio de la donator, adică de la fiu.

Numai că CNA a lămurit situaţia trsnsferului printr-un refuz transmis pe 10 martie, în care se aratā că: „se pot acorda licenţe audiovizuale autorităţilor publice locale cu condiţia să nu existe nicio altă liecenţă audiovizuală pentru un serviciu de programe local”. Se mai adaugă faptul că mai este acordată o licenţă locală pentru Radio Vocea Speranţei, lucru despre care mai nimeni nu prea a ştiut pe la Roşiori. Cu excepţia primarului, se pare, pentru că au apărut informaţii ulterioare cum că acesta a susţinut obţinerea licenţei de către Radio Vocea Speranţei, nebănuind, la momentul acela că-şi anulează şansele de a transfera cheltuielile cu postul de radio la bugetul public.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

Senatorul Eugen Pîrvulescu are FLER! Cinci dintre candidații susținuți de acesta au câștigat fotoliile de primari

Senatorul Eugen Pîrvulescu are “mână bună”, atunci când vine vorba de identificarea unor candidați pentru funcțiile de primar. A...

Articole similare