Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'zexit_init' not found or invalid function name in /home/r57863info/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 307
Proiect Integrat de prevenire a infractionalităţii şi victimizării elevilor “Acum Ştii! Tu alegi!” - Informatia de Teleorman
29.1 C
Judeţul Teleorman
marți, septembrie 26, 2023

Proiect Integrat de prevenire a infractionalităţii şi victimizării elevilor “Acum Ştii! Tu alegi!”

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

În luna martie 2016, ofiţerul din cadrul I.P.J.Teleorman-Serviciul Ordine Publică, responsabilizat pe segmentul siguranţă şcolară, la nivelul judeţului Teleorman, împreună cu poliţişti din cadrul Compartimentului Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, ofiţeri jandarmi din cadrul I.J.J.Teleorman precum şi cu sprijinul Inspectoratului Şcolar Judeţean Teleorman au iniţiat şi demarat, în unităţile de învăţământ liceal din judeţul Teleorman „activităţi preventive informative în cadrul Proiectului Integrat „Acum Ştii! Tu alegi!”.

Activităţile se desfăşoară în vederea informării elevilor claselor a IX-a din liceele teleormănene despre un aşa numit „ABC juridic”, aducându-li-se la cunoştinţă noţiuni legate de fapte antisociale, infracţiuni, contravenţii, răspundere juridică, urmări şi riscuri în urma comiterii faptelor incriminate de lege, dar şi recomandări cu privire la comportamente antivictimale, în special pe linia prevenirii traficului de persoane şi exploatării sexuale.

Aceste acţiuni şi activităţi pleacă de la cunoaşterea faptului că adolescenţii care intră la liceu resimt că pe o perioadă dificilă clasa a IX-a, în contextul în care repartiţia la liceu se face conform distribuirii calculatorului iar ei trebuie să se adapteze la noile cerinţe şi la un nou colectiv de colegi şi profesori. În acelaşi timp, vârsta de 14-15 ani marchează trecerea la adolescenţă atunci când schimbările şi crizele emoţionale sunt intense, iar în plan valoric, devin importante deciziile şi alegerile personale care pot avea impact în viaţa lor.

Un astfel de proiect, în această etapă, răspunde unor nevoi reale, confirmate în experienţa de până acum, de ghidare, de conştientizare a unor riscuri privind modul de reacţie sau în cazul unor alegeri personale, de formare a unor atitudini proactive şi prosociale.

Impactul se poate răsfrânge asupra unei întregi generaţii de liceu, fiind remarcată implicarea elevilor de-a IX-a din anii trecuţi în motivarea noilor echipe sau în realizarea unor materiale de lucru folosite în cadrul temelor de la clasă.

Până în prezent, au fost efectuate întâlniri cu elevii şi diriginţii claselor a IX-a de la Colegiul National Anastasescu şi Liceul Tehnologic „Virgil Madgearu” din Roşiorii de vede, Liceul Tehnologic Drăgăneşti Vlasca şi Liceul Tehnologic Botoroaga .

S-a apreciat, de către participanţii elevi şi cadre didactice, ca activităţile sunt benefice pentru majoritatea copiilor fiind prima dată când iau la cunoştinţă despre astfel de noţiuni.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

Județul Teleorman, sub Cod Galben de intesificări ale vântului până miercuri, la ora 21.00

Administrația Națională de Meteorologie a emis o atenționare- Cod galben de intensificări ale vântului-, valabilă de astăzi, ora 10.00,...

Articole similare