24.1 C
Judeţul Teleorman
vineri, aprilie 12, 2024

Primarul Nicolae Bădănoiu, acuzat de fapte de corupție, fața-n față cu magistrații Tribunalului Teleorman

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

Mâine, 18 august, primarul din Videle, Nicolae Bădănoiu, se va prezenta din nou în fața instanței de judecată. Învinuit de complicitate la luare de mită, Bădănoiu a contestat decizia judecătorilor de la Tribunalul Teleorman, din data de 21.06.2016. La vreme respectivă, ”neprihănitul” edil șef a cerut magistraților să constate ilegalitatea rechizitoriului întocmit de către procurorii Direcției Naționale Anticorupție. După administrarea probelor din dosar, magistrații teleormăneni au respins ca neîntemeiate cererile şi excepţiile formulate de inculpatul Bădănoiu Nicolae.

”În baza dispoziţiilor art. 346 Cod procedură penală, constată legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul 37/P/2016 al Ministerului Public – Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Structura Centrală privind pe inculpaţii Nedelcu Florin Marius şi Bădănoiu Nicolae trimişi în judecată…Dispune începerea judecăţii cauzei privind pe inculpaţii Nedelcu Florin Marius şi Bădănoiu Nicolae”, se arată în soluția dată de către completul de judecată.

Anchetatorii au constatat că, în 17 iulie 2015, între firma denunțătorului și Primăria Videle a fost încheiat un contract de lucrări având obiectul menționat, documentul fiind semnat de viceprimarul Nedelcu, conform înțelegerii cu primarul Nicolae Bădănoiu.

„În perioada imediat următoare, în vederea primirii sumelor de bani cu titlu de mită, Nedelcu a beneficiat de ajutorul celuilalt inculpat care a avizat factura fictivă în valoare de 10.000 lei, a dispus efectuării plății și întocmirea ulterioară a unui referat suplimentar pentru o diferență de 4.200 lei și a exercitat presiuni asupra denunțătorului, prin ‘obligarea’ acestuia la respectarea condițiilor din caietul de sarcini, deși primarul orașului Videle cunoștea că acesta din urmă nu le poate îndeplini. Astfel, în condițiile de mai sus, denunțătorul a remis lui Florin Marius Nedelcu suma de 23.000 lei, urmând ca ulterior să-i dea și diferența”, se spune în comunicatul DNA.

C.R.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

Accident pe raza localităţii Trivalea Moşteni. Un tânăr de 19 ani a decedat

Polițiștii din cadrul Formațiunii Rutiere Videle au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă și...

Articole similare