24.1 C
Judeţul Teleorman
vineri, aprilie 12, 2024

Primarul din Plopii Slăviteşti, Alexe Marcel: ”Atragerea fondurilor europene nerambursabile, prioritatea viitorului mandat”

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

Alexe Marcel, actualul primar al comunei Plopii-Slăviteşti şi candidat pentru un nou mandat din partea Partidului Naţional Liberal, este un om care a marcat, în cei patru ani de activitate, tot ceea ce înseamnă bunul mers al comunităţii pe care o conduce. Lista realizărilor este lungă, pentru că s-a dovedit a fi omul potrivit la locul potrivit. La preluarea mandatului nu a stat să se lamenteze că, vai, predecesorii săi nu au făcut nimic sau că nu are resurse în bugetul localităţii. A tras aer puternic în piept şi s-a apucat de lucru.
În primul rând s-a preocupat de educaţia copiilor din localitate. Ca un bun gospodar, a reabilitat şcoala din Plopii-Slăviteşti, a parchetat toate sălile de clasă şi le-a dotat cu material şi mobilier didactic nou, a construit o toaletă interioară şi o fosă septică betonată şi împrejmuită pentru a nu fi implicat vreun copil în accidente nedorite.
Şi grădiniţele din Plopii-Slăviteşti sau din satele Dudu şi Brâncoveanca au avut parte de reabilitare. În acest sens, s-au construit toalete interioare, acoperiş nou, drumuri de acces, s-au vopsit atât în exterior cât şi în interior. Tot pentru copiii satului au prins viaţă două părculeţe în Plopii-Slăviteşti şi câte unul în satele Dudu şi Brâncoveanca.
Infrastructura comunei a fost şi ea prioritară. S-au achiziţionat un buldoexcavator şi o motocoasă de iarbă pentru reabilitarea şi întreţinerea drumurilor comunale şi a uliţelor. De asemenea, s-au construit poduri peste pârâul Sâi, în toate cele trei sate ce compun comuna.
În plan social, s-a reuşit păstrarea asistentului comunal şi s-au renovat clădiri ale unor instituţii cu caracter social. Astfel, primăria a reabilitat cabinetul medical din comună, cel de medicină stomatologică, cel de asistenţă socială dar şi punctul farmaceutic. Tot primăria a reuşit ca, printr-o colabarare cu o instituţie medicală, cetăţenii să beneficieze de analize medicale gratuite.
La capitolul realizări se poate trece faptul că primarul Alexe Marcel a sprijinit înfiinţarea unei frizerii şi a unei vulcanizări, aceste societăţi fiind deţinute de localnici şi, pe cale de consecinţă, s-au creat câteva locuri de muncă.
În plan cultural şi spiritual s-a procedat la reabilitarea căminului cultural, construindu-se o sală de evenimente, inclusiv o bucătărie pentru mese festive şi o sală de întruniri cu mobilier nou. Nici bisericile nu au fost evitate, lăcaşurile de cult din cele trei sate ce compun comuna fiind reabilitate.
Pentru mandatul 2016-2020, primarul Alexe Marcel vine cu o serie de proiecte ce, inevitabil, vor duce la dezvoltarea comunei. Este convins că noile investiţii vor schimba în bine faţa localităţii, mai cu seamă că atragerea de fonduri europene va fi ”cartea de căpătâi” a noului mandat.
Astfel, după cum a declarat primarul Alexe Marcel, “avem în vedere înfiinţarea unei firme de construcţii cu angajaţi din comună, instalarea unui sistem de supraveghere video în cele trei sate dar şi înfiinţarea unor posturi de paznici de noapte”. Pe lână acestea, adaugă primarul din Plopii Slăviteşti, „vrem înlocuirea reţelei electrice din comună, înfiinţarea unui centru de colectare a laptelui de la crescătorii de animale din comună, a unui centru de reparaţii electronice şi electrocasnice, refacerea totală a acoperişului şi dotarea laboratorului de informatică de la şcoala gimnazială sau achiziţionarea unei centrale termice pentru unitatea de învăţământ”.
Totodată, se doreşte asfaltarea drumurilor din comună pe o suprafaţă de 4 km, înfiinţarea unui parc fotovoltaic şi construirea unui teren de sport sintetic prin GAL, amenajarea unui iaz comunal pentru pescuit şi, aşa cum arătam mai sus, atragerea de fonduri europene nerambursabile pentru proiecte în diferite domenii.
În concluzie, o administraţie eficientă, mai aproape de oameni, cu o echipă de consilieri ambiţioasă, care îşi va pune amprenta, în mod pozitiv, asupra viitorului comunei şi a oamenilor ce au ales să rămână în satul natal.

IMG_20160512_094311

IMG_20160512_094727

IMG_20160512_095049

IMG_20160512_100746

IMG_20160512_100556

IMG_20160512_101651

IMG_20160512_101729

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

Accident pe raza localităţii Trivalea Moşteni. Un tânăr de 19 ani a decedat

Polițiștii din cadrul Formațiunii Rutiere Videle au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă și...

Articole similare