15.9 C
Judeţul Teleorman
sâmbătă, iunie 15, 2024

Primarul Beşu Florea şi viceprimarul Ghena Dan şi-au protejat sănătatea cu… 350 de milioane de lei!

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

La Izvoarele, funcţiile de primar şi viceprimar pot dăuna grav sănătăţii, iar consecinţele pot fi dezastruoase. Au trăit-o pe pielea lor conducătorii administraţiei publice locale, care, pentru a mai reduce din riscurile funcţiilor, şi-au acordat spor pentru condiţii vătămătoare, în procent de 15% din salariul de încadrare. În total, 350 de milioane de lei vechi a fost suma încasată de primarul Beşu Florea şi de viceprimarul Ghena Dan.
“Pentru perioada aprilie 2013 – mai 2015 au fost acordate și achitate nelegal, persoanelor care ocupa funcții de demnitate publică (respectiv primar și viceprimar), potrivit ştatelor de plată, drepturi salariale reprezentând spor pentru condiții vătămătoare în procent de 15% din salariul de încadrare. Acordarea și achitarea sporului pentru condiții vătămătoare în procent de 15% din salariul de încadrare în anul 2014, pentru primar si viceprimar, au fost efectuate în baza Dispozițiilor primarului nr. 52/31.03.2014 și nr. 54/ 02.04.2013 emise cu încălcarea dispozițiilor legale, întrucât Legea nr. 284/2010 nu prevede acordarea acestui spor persoanelor care ocupa funcții de demnitate public”, se arată în raportul Curţii de Conturi Teleorman.
Cu alte cuvinte, la primăria Izvoarele, munca produce “greaţă şi vărsături” sau alte boli profesionale numai primarului şi viceprimarului. Ceilalţi salariaţi par imunizaţi la stresul zilnic iar bolile nu se lipesc de ei precum apa de gâscă.
Inspectorii Curţii de Conturi au mai descoperit că “în perioada aprilie 2013 – mai 2015 au fost acordate și achitate nelegal drepturi salariale mai mari decât cele legal cuvenite, urmare a calculării sporului pentru condiții periculoase sau vătămătoare și a sporului de vechime în muncă, și asupra sporului lunar de dificultate pentru participarea în comisia de fond funciar”, prejudiciul adus bugetului local al comunei Izvoarele fiind estimat la suma totală de 100 de milioane de lei vechi.
Acum, din pământ, din iarbă verde, primarul Beşu şi viceprimarul Ghena sunt obligaţi să dea înapoi cele 350 de milioane de lei vechi. Este o condiţie impusă de autoritatea statului ce a dispus “recuperarea sumelor nete încasate necuvenit de către primarul și viceprimarul comunei Izvoarele sau de la persoanele responsabile care în cadrul exercitării atribuțiilor de serviciu au emis, aprobat, avizat, cu încălcarea dispozițiilor legale în vigoare, documentele justificative care au stat la baza plăților nelegale”
Nici angajaţii ce au obţinut bani din participarea la comisia de fond funciar nu vor scăpa de plata drepturilor necuvenite. Însă, în cazul lor, suma este mult mai mică şi mult mai uşor de recuperat.

Albert M.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

Deficiențe în alimentarea cu energie electrică, în 27 de localități din Teleorman. Echipele Distribuție Oltenia acționează pentru remedierea incidentelor

Începând cu data de 13 iunie, ora 17:00, județele din aria operațională Distribuție Oltenia au intrat sub incidența codului...

Articole similare