4 C
Judeţul Teleorman
miercuri, decembrie 7, 2022

Primăria Viişoara a reuşit să-şi asigure independenţa energetică, prin instalarea unor panouri fotovoltaice

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

Primăria Viişoara investeşte masiv în energia verde. Prin montarea unor panouri fotovoltaice, proiect în valoare de aproximativ 100.000 de euro, bani din bugetul local, localitatea a devenit independentă din punct de vedere energetic. În momentul de faţă, se produce energie electrică mai mult decât se consumă. În consecinţă, aşa cum preciza primarul Tiberiu Neamu, UAT-ul este prosumator. Adică, surprusul de energie electrică va fi injectat în sistemul naţional, urmând sa fie folosit în perioadele în care producţia este mai mică. Investiţia, spune edilul şef, va fi recuperată în câţiva ani de zile, iar economiile la buget se ridică la circa 600-700 de milioane de lei vechi pe an. Un alt proiect vital pentru localitate se referă la forarea a încă trei puţuri de apă de mare adâncime, pe lângă cele două deja existente. Asta înseamnă că indiferent de consum, în localitatea Viişoara nu vor fi probleme în alimentarea cu apă a celor peste 600 de gospodării.

Iar proiectele nu se opresc aici. La peste 1,5 km de comună, într-o zonă plină de încărcătură emoţională, mai ales pentru seniorii localităţii, va fi amenajat un alt loc de agrement, unde tinerii, şi nu numai, îşi pot petrece timpul liber. Aici, afirmă primarul Neamu, a existat o fântână, construită de foştii boieri, prin anul 1916, un loc unde localnicii se adunau în zilele de mare sărbătoare. Proiectul are o valoare de 240.000 de euro şi este finanţat prin fonduri europene nerambursabile.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

Teleormanul, al doilea judeţ pe ţară cu rata şomajului în creştere, după Vaslui

Rata şomajului înregistrată la nivel naţional, la sfârşitul lunii octombrie, a ajuns la 2,96%, în urcare cu 0,08 puncte...

Articole similare