35 C
Judeţul Teleorman
miercuri, iulie 24, 2024

Razie în oraşul Zimnicea. Dosar penal pentru un bărbat de 34 de ani, depistat drogat la volan

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

În primele trei zile ale lunii curente, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Teleorman au acţionat cu efective mărite pe raza oraşului Zimnicea, pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică, precum şi pentru creşterea gradului de disciplină rutieră, pentru prevenirea consumului de alcool şi substanţe psihoactive la volan, fiind întocmite dosare penale şi aplicate sancţiuni contravenţionale pentru diverse abateri privind circulaţia pe drumurile publice.

În urma activităţilor preventive desfăşurate,  pentru abaterile constatate, poliţiştii au aplicat 68 sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 21 405 lei, au reţinut 2 permise de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce pe drumurile publice şi au retras 2 certificate de înmatriculare. Dintre acestea, 20 sancţiuni au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 1 sancţiune pentru lipsă inspecţie tehnică periodică, 1 sancţiune pentru defecţiuni tehnice,10 sancţiuni pentru nepurtarea centurii de siguranţă, 12 sancţiuni  pentru alte abateri, 1 sancţiune pentru telefon mobil şi 9 sancţiuni conform Legii 61/1991. Totodată, în urma activităţilor desfăşurate, poliţiştii au controlat 79 autovehicule, au legitimat 160 persoane,  au efectuat 25 testări cu aparatul etilotest şi au verificat 7 societăţi comerciale.

Spre exemplu, poliţiştii au depistat un bărbat în vârstă de 34 de ani, din oraşul Zimnicea, judeţul Teleorman, în timp ce conducea un autoturism pe raza oraşului Zimnicea, deşi se afla sub influenţa substanţelor psihoactive. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul Drugtest, rezultând faptul că acesta se afla sub influenţa substanţelor psihoactive, fapt pentru care a fost transportat la o unitate medicală pentru a i se recolta o probă biologică. În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de ” conducerea unui vehicul sub influenţa substanţelor psihoactive”, urmând a se propune soluţie legală prin Parchetul competent.

spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

Magistraţii de la Tribunalul Teleorman au decis arestarea unui bărbat acuzat de trafic de minori, proxenetism şi violenţă

Poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Teleorman, împreună cu procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată...

Articole similare