5 C
Judeţul Teleorman
marți, decembrie 6, 2022

Bani de la Guvern pentru primăriile din Zimnicea şi Necşeşti. Sumele sunt destinate achitării unor lucrări realizate prin PNDL

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

La începutul săptămânii, Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei a virat suma de 84.495.195,99 lei, în vederea decontării facturilor pentru 104 de obiective de investiţii realizate, la nivel national, prin etapele I şi II ale Programului Naţional de Dezvoltare Locală. Astfel, spun reprezentanţii ministrului, pentru etapa I a fost plătită suma de 13.661.722,05 lei pentru 17 obiective aflate în execuţie, iar pentru etapa a II-a a programului, au fost decontate 70.833.473,94 lei pentru 87 proiecte de investiţii.
Potrivit documentului, 1.315.846 de lei vor ajunge în conturile a două unităţi administrativ teritoriale din judeţul Teleorman. Este vorba despre primăria Zimnicea, suma alocată fiind de 401.774 de lei, iar primăria din comuna Necşeşti va primi 914.071 de lei.
Programul Naţional de Dezvoltare Locală, aprobat prin Ordonanţa de Urgenţă nr. 28 din 10 aprilie 2013, actualizată, este cel mai important program multianual de finanţare cu fonduri de la bugetul de stat. Programul are ca obiectiv general echiparea unităţilor administrativ-teritoriale cu toate dotările tehnico-edilitare, de infrastructură educaţională, de sănătate şi de mediu, sportivă, social-culturală şi turistică, administrativă şi de acces la căile de comunicaţie, iar valorile alocărilor multianuale de la bugetul de stat sunt egale cu sumele înscrise în contractele de finanţare multianuale încheiate între minister şi beneficiarii obiectivelor de investiţii. În cadrul celor două etape ale PNDL, listele obiectivelor de investiţii şi sumele alocate acestora sunt publice şi pot fi consultate accesând pagina de internet a ministerului, secţiunea Lucrări Publice, Programul naţional de dezvoltare locală, rubrica Obiectivele de investiţii, iar transferurile lunare sunt publicate în secţiunea Plăţi.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

Teleormanul, al doilea judeţ pe ţară cu rata şomajului în creştere, după Vaslui

Rata şomajului înregistrată la nivel naţional, la sfârşitul lunii octombrie, a ajuns la 2,96%, în urcare cu 0,08 puncte...

Articole similare