8.7 C
Judeţul Teleorman
miercuri, aprilie 24, 2024

Preşcolarii Grădiniţei „Ion Creangă” Alexandria au vizitat rezervaţia naturală Pădurea Troianu

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

APM Teleorman a organizat în data de 12 mai 2016 o acţiune ecologică împreună cu preşcolarii Grădiniţei cu program prelungit „Ion Creangă” din Alexandria, în rezervaţia naturală Pădurea Troianu.

Preşcolarii, îndrumaţi de doamnele educatoare: Livia Andreescu, Marcela Caval, Tania Dumitraşcu şi Petra Ruşanu, au fost informaţi cu privire la necesitatea protejării acestei specii rare de bujor şi a păstrării curăţeniei în zonele verzi.

În scopul ocrotirii acestei specii, a fost instituită de către autoritatea de mediu o serie de măsuri de conservare:

-interzicerea oricărei forme de recoltare, tăiere, culegere, dezrădăcinare sau distrugere cu intenţie a exemplarelor speciei de bujor românesc din habitatul său natural

-reducerea căilor de acces în pădure în scopul diminuării impactului antropic mai ales asupra sinuziei ierboase

-interzicerea păşunatului şi a tăierilor de arbori.

La finalul vizitei în aria protejată, mesajele copiilor au fost de a proteja natura: „Nu rupeţi bujorii!” şi „Nu distrugeţi pădurea!”.

Prin activităţi de acest gen, încercăm să educăm tânăra generaţie, obiectivul nostru fiind formarea şi dezvoltarea cunoştinţelor ecologice în rândul copiilor şi stimularea interesului faţă de natură.

PǍDUREA TROIANU este declarată prin HG nr. 2151/2004 rezervaţie naturală pentru protejarea speciei de Paeonia peregrina var. romanica (bujor românesc) şi se află în administrarea A.P.M. Teleorman până la atribuirea în custodie.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

Angajări în primăriile şi instituţiile din Teleorman. Se caută director medical, şofer, zidar, electrician şi mecanic auto

În următoarea perioadă, câteva instituţii publice şi primării din judeţul Teleorman vor organiza concurs pentru ocuparea unor funcţii declarate...

Articole similare