31.3 C
Judeţul Teleorman
joi, iunie 13, 2024

PATRIE, ONOARE, DEMNITATE! 1 DECEMBRIE – ZIUA NAŢIONALĂ A ROMÂNIEI

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

1 Decembrie 1918, a fost cel mai glorios și mai înălțător moment în întreaga istorie a României. 1 Decembrie, nu a fost fapta unui partid politic, a unei oștiri sau a unui om. A fost fapta unei națiuni care și-a afirmat, cu o voință de neclintit, tăria și crezul său istoric.
În acea zi, o întreagă națiune s-a strâns la un loc, ca un singur om, și a spus: noi vrem Unire!
Şi nu trebuie să uităm nici rolul important pe care l-a jucat Biserica ortodoxă în păstrarea identităţii neamului.
Simbolul unității românilor, 1 Decembrie este ziua în care aducem omagiul și recunoștința noastră, tuturor celor care s-au jertfit pentru idealul de libertate al românilor și pentru ca noi să existăm pe aceste meleaguri, privind cu recunoștință spre viitor.
În acest sens, continuând tradiția acțiunilor patriotice și de suflet (cu care ne mândrim), un grup reprezentativ al rezerviștilor militari teleormăneni uniți și ai venerabililor veterani de război, am participat astăzi, cu plăcere, emoție și deosebită onoare, în municipiul Alexandria unde am depus lumânări, candele și buchete de flori, la monumentele ridicate în cinstea și memoria eroilor alexăndreni și celor teleormăneni, căzuți în Primul Război Mondial.
Acestei inițiative i-au dat curs, toate structurile asociative (din sistemul național de apărare, ordine publică și securitate națională) reprezentând rezerviștii militari și veteranii de război din județul Teleorman, astfel: Lt.col.(r) BRÎNCOVEANU Ioan – președintele Fil.Jud.Teleorman a ANCMRR -MApN,,Gl. David Praporgescu”;  Col.(r) SANDU Liviu – Sorinel – președintele Fil.Jud.Teleorman a ANCMRR din MAI (și președinte al Fil. Jud. Teleorman-Nr.2 a S.C.M.D.); C-dor(rtg) ȘTEFAN Marin – președintele Fil.Jud.Teleorman a A.N.V.R. (din MApN și MAI);  Lt.col.(r) CUCU Florin – președintele Fil.Jud.Teleorman a ANCMRR din SRI; Col.(r) COSTEA Tudor – președintele Fil.Jud.Teleorman-Nr.1 a S.C.M.D.;  Col.(r) ISPAS Nelu – președintele Fil.Jud.Teleorman a L.A.D.P.M.
Ulterior, am participat și la ceremonia militară și religioasă  (organizată de către Prefectura Teleorman, Garnizoana Militară Alexandria și Episcopia Alexandriei și Teleormanului), desfășurată  (într-un cadru restrâns și fară participarea publicului) în Cimitirul Eroilor din   municipiul Alexandria, dând curs invitației Instituției Prefectului Jud. Teleorman.
A fost o ceremonie publică scurtă, simplă și puțin…atipică (la limita desfășurătorului prevăzut de regulamentul ceremoniilor și onorurilor militare), desfășurată în condițiile… atipice, impuse de pandemie, care a cuprins: întâmpinarea și prezentarea onorului (de către comandantul C.M.J. Teleorman) persoanei oficiale (prefectul);  trecerea în revistă a Gărzii de Onoare (compusă din Comandant, Gardă port-drapel, Drapelul de luptă – al I.J.J.,,Gl.bg. Ion BUNOAICA” Teleorman și două subunități de cadre militare – din cadrul IJJ Tr. și I.S.U.,,Alexandru Dimitrie GHICA” Teleorman);  intonarea Imnului Național al României;  oficierea seviciului religios și depunerea unei coroane de flori (din partea Guvernului României și Instituției Prefectului).
Deasemenea, din partea rezerviștilor militari teleormăneni uniți și a venerabililor veterani de război, cei trei președinți (col.r. Sandu Liviu-Sorinel,  lt.col.r. Brîncoveanu Ioan și Comandor r. Ștefan Marin), au depus candele și buchete de flori (după încheierea ceremoniei și plecarea în grabă a tuturor celor prezenți, conform…protocolului organizatorilor).
GLORIE ETERNĂ EROILOR TELEORMĂNENI!
Purtător de cuvânt,
Col.(r.) Orodel Emilian

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

Senatorul Eugen Pîrvulescu are FLER! Cinci dintre candidații susținuți de acesta au câștigat fotoliile de primari

Senatorul Eugen Pîrvulescu are “mână bună”, atunci când vine vorba de identificarea unor candidați pentru funcțiile de primar. A...

Articole similare