2 C
Judeţul Teleorman
vineri, decembrie 2, 2022

FĂ-ȚI CUNOSCUT PATRIMONIUL NAȚIONAL!

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

Obiceiurile și tradițiile poporului nostru au fost cele preferate de liceeni pentru a scoate în evidență frumusețea și căldura poporului nostru care, din cele mai vechi timpuri, oricât de vitregit le-a fost traiul, au știut cum să înfrumusețeze portul popular, veștimentele casei.

Au reușit să creeze un port tradițional pe fond alb, țesătura realizată tot în case, cusături cu fire colorate cu coloranți naturali obținuți tot în gospodării, fără prea multă școală, cum nu era atunci pentru toată lumea educație gratuită. În ADN-ul strămoșilor noștri este creativitatea, cântecul imaginilor transpuse în elemente de limbaj plastic original distribuite în rețele compoziționale complexe.

Elevii liceului nostru, Colegiul Național Pedagogic ,,Mircea Scarlat” au ales ca pandemia să fie un motiv să recreăm acele cadre minunate în care, de la omul simplu, la familia regală a României, portul tradițional românesc a fost purtat cu mândrie în zile de sărbătoare, ca un tribut adus curățeniei sufletești ale românului. De asemenea, toate acele accesorii necesare căminului, toate realizate manual, întregesc cadrul familial cu specific românesc, obiceiuri ce au fost perpetuate și transmise din tată-n fiu. Elevii au fost premiați în cadrul unui concurs cu specific românesc, urmând să le fie înmânate premiile într-un cadru încă nespecificat.

Ne facem cunoscut patrimoniul național, măndri că suntem români, dornici să întindem ,,Hora frăției, pe pământul României!” atunci când nu vom mai fi în pericol. Pandemia de Covid-19 nu ne oprește din creativitate, nici din a face o sărbătoare din tot ce lucrăm cu drag la orele de educție vizuală!

,,Te binecuvântez, iubită Românie, țara bucuriilor și durerilor mele, frumoasă țară, care ai trăit în inima mea și ale cărei cărări le-am cunoscut toate. Frumoasă țară pe care am văzut-o întregită, a cărei soartă mi-a fost îngăduit să o văd împlinită. Fii tu veșnic îmbelșugată, fii tu mare și plină de cinste, să stai veșnic falnică printre națiuni, să fii cinstită, iubită și pricepută. ” ( fragment din Declarația-testament din Jurnalul Reginei Maria )

Profesor coordonator de activitate,
Purcărea Cristiana-Mihaela

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

Primarul Aurelian Neagoe, de Ziua Națională: “Tătărăștii de Jos este o bucățică din România, dar un simbol puternic, în zona Munteniei”

Într-o atmosferă încărcată de emoție, inerentă unui astfel de eveniment, sute de cetățeni și elevi din localitatea Tătărăști de...

Articole similare