16.1 C
Judeţul Teleorman
sâmbătă, aprilie 10, 2021

ITM Teleorman : Verificări pe şantierele temporare sau mobile. 99 de amenzi pentru deficienţe privind securitatea şi sănătatea în muncă

Articole noi

Decizie CLSU Alexandria: Restricţiile privind limitarea răspândirii SARS Cov 2 se menţin, în următoarele două săptămâni

Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă, întrunit în şedinţă extraordinară în data de 09.04.2021, a adoptat o hotărâre prin...

Județul Teleorman ar putea intra în scenariul ROȘU. Astăzi, s-a atins pragul critic de 3 cazuri la mia de locuitori

Astăzi, în județul Teleorman s-a atins pragul critic de 3 cazuri de infectare cu COVID 19 la mia de...

Declarație de presă- deputat Maria Stoian: Investiții europene pentru comunitățile locale prin PNRR

Planul Național de Redresare și Reziliență propus de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a fost adoptat miercuri, 7 aprilie,...
Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

La nivelul judeţului Teleorman, s-a desfăşurat Campania naţională privind obligaţiile angajatorilor de a implementa, pe baza principiilor generale de prevenire, măsurile necesare pentru asigurarea securităţii şi protecţia lucrătorilor care îşi desfăşoară activitatea în şantierele temporare sau mobile.
Inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Teleorman au efectuat  controale la angajatori şi lucrători care îşi desfăşoară activitate în domeniul construcţiilor-cod CAEN 41,42 şi 43.
În cadrul acţiunilor de control, au fost efectuate verificări în baza Legii nr.319/2006 privind securitatea şi sănătatea în muncă şi H.G. nr.300/2006 privind cerinţele minime de securitate şi sănătate pentru şantierele temporare sau mobile, modificată şi completată. Inspectorii de muncă au efectuat un număr de 27 controale, astfel, pentru deficienţele constatate au fost aplicate  99 de sancţiuni contravenţionale şi au fost dispuse 99 de măsuri de remediere a neconformităţilor constatate.

Cele mai frecvente deficienţe întâlnite în urma controalelor efectuate sunt următoarele:

  • lucrătorii nu utilizează echipamentele individuale de protecţie corespunzătoare(centuri de siguranţă sau alte mijloace de ancorare, căşti, bocanci);
  • Instruiri neadecvate în domeniul securităţii şi sănătăţii pentru lucrători, neconsemnate în fişele de instruire individuală;
  • Planul de securitate şi sănătate, care trebuie completat şi adaptat în funcţie de evoluţia lucrărilor nu exista în şantier.

Inspectoratul Teritorial de Muncă Teleorman, a desfăşurat şi acţiuni de control potrivit Ordinului nr. 3.577/831/2020 privind măsurile pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV-2  şi pentru asigurarea desfăşurării activităţii la locul de muncă în condiţii de securitate şi sănătate  în muncă, pe perioada stării de alertă, precum şi respectarea prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Principalele nereguli constatate:

-nu sunt identificate riscurile specifice condiţiilor de contaminare epidemiologică şi nu este actualizat documentul de evaluare a riscurilor pentru securitatea şi sănătatea angajaţilor, la noile condiţii de desfăşurare a activităţii, în vederea luării măsurilor necesare pentru combaterea răspândirii SARS-CoV-2.

-în planul de prevenire şi protecţie întocmit la nivel de unitate nu sunt prevăzute măsuri pentru combaterea răspândirii virusului SARS-CoV-2.

-angajatorul nu a desemnat persoane care să realizeze triajul epidemiologic la intrarea în punctele de lucru, atât pentru personalul propriu, cât şi pentru vizitatori, cu termometru noncontact.

-nu sunt întocmite instrucţiuni proprii privind combaterea răspândirii virusului SARS-CoV-2 şi nu este realizată instruirea angajaţilor în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă cu noile riscuri reprezentate de infecţia cu SARS-CoV-2.

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Recente

Decizie CLSU Alexandria: Restricţiile privind limitarea răspândirii SARS Cov 2 se menţin, în următoarele două săptămâni

Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă, întrunit în şedinţă extraordinară în data de 09.04.2021, a adoptat o hotărâre prin...

Articole similare