31.3 C
Judeţul Teleorman
joi, iunie 13, 2024

Nițu Dragoș Alexandru, condamnat la 1 an și 6 luni de închisoare pentru fraudă cu fonduri europene

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

”Condamnă pe inculpatul Niţu Dragoş Alexandru, la pedeapsa de 1 (un) an şi 6 (şase) luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente sau declaraţii false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene”, se arată în soluția dată de către magistrații de la Tribunalul Teleorman. Decizia nu este una definitivă, putând fi atacată cu apel, în termen de 10 zile de la comunicare.
Totodată, judecătorii au hotărât, ca pedeapsă complementară, interzicerea exercitării dreptului de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţiile elective publice, dreptul de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat şi dreptul de a ocupa o funcţie de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public pe o durată de 2 (doi) ani.
În baza art. 93 alin. 3 C.p., pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Primăriei Municipiului Turnu Măgurele, sub coordonarea Serviciul de Probaţiune Teleorman pe o perioadă de 60 de zile lucrătoare.
Niţu Dragoş Alexandru mai trebuie să plătească către partea civilă Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale suma de 106.668 lei cu titlu de daune materiale, plus dobânda şi penalităţile calculate de la data de 27.08.2013 până la data plăţii efective.
”Menține măsura sechestrului asigurător dispusă prin ordonanţa nr. 329/P/2015 din 29.07.2015 a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie, asupra unor bunuri imobile ale inculpatului Niţu Dragoş Alexandru până la concurenţa sumei de 106.668 lei, pentru garantarea executării daunelor materiale şi cheltuielilor judiciare”, se precizează în încheierea de ședință.

C.R.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

Senatorul Eugen Pîrvulescu are FLER! Cinci dintre candidații susținuți de acesta au câștigat fotoliile de primari

Senatorul Eugen Pîrvulescu are “mână bună”, atunci când vine vorba de identificarea unor candidați pentru funcțiile de primar. A...

Articole similare