29.7 C
Judeţul Teleorman
joi, iunie 13, 2024

Nicu Cristea, asasinul tinerei din Alexandria, are de executat 21 de ani de pușcărie

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

După doi ani de procese, Nicu Alin Cristea, asasinul de pe facebook care a ucis cu sânge rece o tânără din Alexandria, a fost condamnat la 18 ani de închisoare, la care se adaugă 3 ani, dintr-o pedeapsă anterioară. Totodată, criminalul va fi obligat să plătească părinților fetei 10.000 de euro, reprezentând despăgubiri materiale, și câte 100.000 de euro de fiecare, ca titlu de daune morale. În trecut, Nicu Cristea a mai fost condamnat pentru tâlhărie, însă judecătorii au decis să-l elibereze condiționat. Decizia magistraților de la Curtea de Apel București este definitivă.

”În temeiul art.43 alin.1 Cod penal, adaugă la pedeapsa de 18 ani închisoare aplicată inculpatului pentru infracțiunea de omor dedusă judecății, restul rămas neexecutat de 1076 zile închisoare, din pedeapsa de 8 ani şi 6 luni închisoare stabilită prin sentinţa penală nr.1005/29.05.2008 a Judecătoriei Giurgiu, urmând ca inculpatul CRISTEA NICU ALIN, să execute în total, pedeapsa principală rezultantă de 18 (optsprezece) ani și 1076 zile închisoare. Deduce din pedeapsa aplicată inculpatului perioada prevenției de la 25 noiembrie 2014 la zi”, se arată în soluția instanței.

În primă instanță, Nicu Cristea a fost condamnat de Tribunalul Teleorman la 16 ani de închisoare și plata a un milion de euro către Dragnea Rodica și Dragnea Ilie.

Reamintim că, la sfârșitul anului 2014, crima petrecută la Alexandria a contrariat întreaga ţară. Eliza Dragne, o tânără de 30 de ani, a fost lovită cu bestialitate, violată, înjunghiată cu o şurubelniţă şi lăsată să moară pe un câmp de un bărbat căsătorit pe care îl cunoscuse pe Facebook și cu care avea o relație. Cu ultimele puteri, a reușit să ajungă la șosea, unde a fost găsită de un conducător auto, care a alertat imediat poliția. Transportată de urgență la spital, medicii nu au mai putut face nimic pentru a-i salva viaţa. Înainte de a-și da ultima suflare, Eliza a rostit numele agresorului, Nicu Cristea.

M.D.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

Senatorul Eugen Pîrvulescu are FLER! Cinci dintre candidații susținuți de acesta au câștigat fotoliile de primari

Senatorul Eugen Pîrvulescu are “mână bună”, atunci când vine vorba de identificarea unor candidați pentru funcțiile de primar. A...

Articole similare