8.7 C
Judeţul Teleorman
miercuri, aprilie 24, 2024

Mobilierul şi sistemul informatic au amânat finalizarea reabilitării Spitalului Judeţean

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

Deşi în decembrie 2015 au fost recepţionate lucrările de construcţie şi montaj prevăzute în proiectul de reabilitare a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Alexandria, încheierea definitivă a programului se va realiza abia la data de 30 iunie 2016, fiind necesară reluarea licitaţiilor pentru achiziţionarea de paturi, noptiere, mese şi a unui sistem informatic. Pentru că SC NOVAINTERMED SRL, firma care a câştigat licitaţia, nu şi-a respectat obligaţiile contractuale, Consiliul Judeţean Teleorman a solicitat o prelungire a contractului de finanţare. Cheltuielile pentru achiziţionarea bunurilor va fi suportată, însă, din bugetul judeţean, fiind declarate cheltuieli neeligibile din cauza depăşirii termenului final de recepţionare integrală care a fost stabilit pentru luna decembrie 2015. Reprezentanţii instituţiei susţin, însă, că vor acţiona în instanţă firma care nu şi-a îndeplinit obligaţiile din contract şi se va recupera paguba.

Valoarea contractului de achiziţie încheiat cu NOVAINTERMED SRL pentru  mobilier medical a fost de 2.790.000 lei, din care 85% din finanţare europeană, 15% din finanţare de la bugetul naţional şi 2% din din bugetul Consiliului Judeţean Teleorman. Firma trebuia să livreze 389 de paturi de salon cu mese mobile şi tot atâtea noptiere pentru saloanele de adulţi, 31 de paturi de salon cu mese mobile şi noptiere pentru copii, 21 de canapele pentru consultaţii, 57 de pătuţuri pentru nou-născuţi, o masă pentru consult sugari, 2 mese pentru înfăşat sugari, 2 cărucioare pentru nou-născuţi, scaun pentru consultaţii ORL, canapea ginecologică cu două secţiuni, 11 mese şi 3 blaturi de inox pentru instrumentarul medical, 6 mese de transport pentru instrumentarul medical, 10 colectoare pentru pansamente, 10 dulapuri pentru instrumentar şi 12 fişete pentru dosarele pacienţilor.

Contractul de finanţare pentru proiectul „Reabilitare Spital Judeţean de Urgenţă Alexandria” a fost încheiat pe 17 august 2010 şi termenul de finalizare a fost, iniţial, 17 decembrie 2012, dar a fost prelungit de mai multe ori.

Proiectul a fost finanţat prin Programul Operaţional Regional 2007-2013. Valoarea totală iniţială a fost de 88.361.771, 89 lei, din care valoarea totală eligibilă de 67.926.908,34 lei.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

Angajări în primăriile şi instituţiile din Teleorman. Se caută director medical, şofer, zidar, electrician şi mecanic auto

În următoarea perioadă, câteva instituţii publice şi primării din judeţul Teleorman vor organiza concurs pentru ocuparea unor funcţii declarate...

Articole similare