31.6 C
Judeţul Teleorman
miercuri, iulie 24, 2024

”Lista neagră” a afacerii cu ”dezinfectant diluat” de la Hexi Pharma nu cuprinde spitale din Teleorman

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

Ministerul Sănătății, cu aprobrea Parchetului General, a dat publicității lista cu unitățile sanitare în cadrul cărora au fost depistate probe neconforme în urma controalelor realizate de către Direcțiile de Sănătate Publică din țară.

De asemenea, Ministerul Sănătăţii informează faptul că acţiunile de control continuă, fiind totodată luate măsuri de auditare a contractelor derulate de unităţile sanitare cu firma HexiPharma.

”Pentru siguranţa pacienţilor, în unităţile sanitare în care s-au înregistrat neconformităţi, au fost luate toate măsurile administrative perntru evitarea oricărui risc la adresa pacienţilor, respectiv suspendarea produselor dezinfectante în cauză”, se arată în comunicatul MS.

Din fericire, pe ”lista neagră” a afacerii cu dezinfectant diluat nu se află spitale din Teleorman. După cum relatam anterior, Spitalul de Urgenţă Alexandria, Spitalul TBC din Roşiorii de Vede şi cele din Turnu Măgurele, Zimnicea, Videle sau Poroschia au pe stoc materiale dezinfectante, achiziţionate de la Hexi Pharma. Singura unitate sanitară în care nu s-a găsit ”dezinfectantul diluat” este la ”Caritas” din Roşiorii de Vede.Însă, după efectuarea unor teste privind eficiența substanței, s-a ajuns la concluzia că substanța găsită în depozitele celor șase spitale din Teleorman nu este din loturile cu probleme.

spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

Magistraţii de la Tribunalul Teleorman au decis arestarea unui bărbat acuzat de trafic de minori, proxenetism şi violenţă

Poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Teleorman, împreună cu procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată...

Articole similare