3.2 C
Judeţul Teleorman
duminică, noiembrie 29, 2020

La Orbeasca, tradiția continuă. De 14 ani, „Ziua comunei” a devenit cel mai important moment din viața comunității locale

Articole noi

Senator Eugen Pîrvulescu: A venit ziua schimbării!

Incepând de ieri, 27 noiembrie, PNL a preluat, oficial, conducerea Consiliului Județean Teleorman. Consilierii județeni ai PNL Teleorman, Adrian Florescu...

Senator Eugen Pîrvulescu: Sprijinim dezvoltarea fermelor de familie și promovăm comercializarea produselor românești!

În ultima perioadă, din în ce mai des suntem acuzați de adversarii politici că vrem să distrugem agricultura românească...

#GuvernulOrban, Guvernul Românilor: oamenii contează, nu culoarea lor politică!

Mă bucur să anunț că peste 20 de noi proiecte propuse de primarii teleormăneni îndeplinesc toate condițiile pentru a...
Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

Ca în fiecare an, în preajma zilei de Sfânta Maria Mare (Adormirea Maicii Domnului), din luna lui Gustar, locuitorii din Orbeasca, o mare localitate a judeţului Teleorman, îmbrăcaţi în straie de sărbătoare, se adună cu mic cu mare, în incinta târgului săptămânal (“Târgul Gospodarului”), unde de obicei se ţine şi tradiţionalul bâlci anual, spre a lua parte la manifestările culturale organizate de Ziua Comunei lor, devenită deja o plăcută tradiţie.
Fiind o zi cu totul specială, aflată acum la cea de a XIV-a ediţie, la măreţul eveniment din acest an, organizat de către Primăria şi Consiliul Local al comunei, în frunte cu inimosul şi neobositul primar, Gheorghe Budică, însoţit de bunii săi colaboratori, Romulus Tudorică (viceprimar) şi Marius Haită (secretar), alături de numeroşi fii ai satelor de aici (Orbeasca de Sus, Orbeasca de Jos şi Laceni), s-au adunat şi sute de cetăţeni din localităţile învecinate, dornici de distracţie şi voie bună.
Ca de obicei, cu o zi înainte, comercianţi şi negustori, veniţi din toate părţile, şi-au expus spre vânzare pe mesele amenajate în târg, mărfuri şi produse, de tot felul, pentru toate gusturile şi buzunarele cumpărătorilor.
Pentru cei petrecăreţi, cele mai căutate locuri au fost, că de fiecare dată, terasele amenajate, unde la preţuri atractive, micii, cârnăciorii, pastrama la grătar şi berea au fost în topul preferinţelor.
Copiii de toate vârstele au avut la dispoziţie o gamă variată de locuri de distracţie, prin tiribombele, căluşeii, maşinuţele electrice, europista, trambulinele şi toboganele gonflabile montate aici.
Prin grija reprezentaţilor administraţiei publice locale şi a unor sponsori generoşi, oameni de-ai locului, în aer liber, pe o mare scenă, frumos împodobită, cu toate cele necesare unui asemenea eveniment, s-a desfăşurat un concert extraordinar de muzică popular şi uşoară, şi ce i-au scos din casa până şi pe cei mai în vârstă localnici.
Cuvântul de deschidere a acestei ample manifestări culturale a fost făcut de către edilul localităţii, Gheorghe Budică, cel care a anunţat prezenta la această mare reuniune şi a domnilor Dănuţ Cristescu (Preşedintele Consiliului Judeţean Teleorman) şi Ionuţ Adrian Gâdea (Secretar de Stat în Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice), care, pe rând, în faţa mulţimii adunate, au adresat scurte mesaje de sărbătoare, însoţite, de tradiţionalul ”La mulţi ani!”
Întregul program artistic ce a urmat, având ca realizator pe marele artist Ion Ghiţulescu, un consacrat interpret de muzică populară şi de petrecere, a fost prezentat de către actriţa Alla Cebotari.
Timp de aproape cinci ore, pe scenă din mijlocul târgului au urcat cunoscuţi şi îndrăgiţi interpreţi, de renume, ai muzicii populare din diverse zone ale ţării, precum, Gheorghiţă Nicolae, Ion Creteanu, Viorica Chiurciu, Gheorghe Roşoga, Polina Gheorghe, Ştefania Rareş, şi, nu în ultimul rând, maestrul Ion Ghiţulescu.
Un program aparte a susţinut şi solistul de muzică uşoară, Florin Lucian, care a încins la maximum atmosfera, prin melodiile şi vocea sa de excepţie, reuşind astfel să smulgă de la cei prezenţi îndelungi ropote de aplauze.
Muzica de calitate şi bună dispoziţie i-au determinat pe mulţi spectatori să se prindă în admirabilele noastre hore şi sârbe romaneşti.
Desfăşurându-se până la miezul nopţii, sărbătoarea fiilor satului a fost o mare zi, trăită frumos, o reuşită deplină, totul încheindu-se în linişte şi voie bună.

LEON ARMEANCA

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Recente

Senator Eugen Pîrvulescu: A venit ziua schimbării!

Incepând de ieri, 27 noiembrie, PNL a preluat, oficial, conducerea Consiliului Județean Teleorman. Consilierii județeni ai PNL Teleorman, Adrian Florescu...

Senator Eugen Pîrvulescu: Sprijinim dezvoltarea fermelor de familie și promovăm comercializarea produselor românești!

În ultima perioadă, din în ce mai des suntem acuzați de adversarii politici că vrem să distrugem agricultura românească și producătorii autohtoni. Sigur, este...

#GuvernulOrban, Guvernul Românilor: oamenii contează, nu culoarea lor politică!

Mă bucur să anunț că peste 20 de noi proiecte propuse de primarii teleormăneni îndeplinesc toate condițiile pentru a fi incluse în programul de...

Nou record negativ de infectări cu COVID-19, în Teleorman. 151 de pacienți, confirmați pozitiv

Până astăzi, 26 noiembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 449.349 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 323.514 pacienți...

Senator Eugen Pîrvulescu: Investim în energie!

România are nevoie de modernizare și în privința energiei. Programul de guvernare al Partidului Național Liberal cuprinde la acest capitol important un plan bine...

Articole similare