35 C
Judeţul Teleorman
miercuri, iulie 24, 2024

ITM Teleorman, acțiune privind verificarea agenţilor economici care desfăşoară activităţi cu materiale pirotehnice

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

În perioada decembrie 2021 – ianuarie 2022 s-a desfășurat acțiunea de verificare a legalității privind deținerea, prepararea, experimentarea, distrugerea, transportul, depozitarea, mânuirea și folosirea articolelor pirotehnice.
Această acţiune este motivată de unele evenimente grave petrecute anii anteriori în țară şi străinătate care s-au soldat cu explozii şi incendii de mari proporţii la depozite de articole pirotehnice, ce au fost distruse în totalitate. Aceste evenimente au provocat mari pagube materiale şi chiar umane, repercusiunile făcându-se resimţite pe o suprafaţă considerabilă în jurul acestor depozite.
Un alt motiv care a determinat această acţiune este faptul că, în perioada de sărbători se înregistrează cazuri frecvente de vătămări corporale produse prin utilizarea articolelor pirotehnice de către copii sub vârsta de 18 ani.
Inspectorii de muncă din cadrul I.T.M. Teleorman au desfășurat acțiuni de Identificarea şi verificarea agenţilor economici care desfăşoară activităţi de deţinere, transport, manipulare, depozitare şi comercializare a articolelor pirotehnice privind respectarea prevederilor legale în vigoare.
Având în vedere cele arătate, se impune efectuarea de controale la toţi deţinătorii de astfel de articole, pentru a se verifica dacă: aceştia sunt autorizaţi conform legii de către Inspectoratul Teritorial de Muncă şi Inspectoratul Judeţean de Poliţie pe raza cărora își desfășoară activitatea; dacă aceștia au angajați personal autorizat ca pirotehnicieni; mişcarea articolelor pirotehnice, respectiv intrarea şi ieşirea acestora se face în baza documentelor prevăzute de lege; transportul articolelor respective se face conform prevederilor legale; depozitarea acestora este conformă; daca nu sunt depăşite cantităţile aprobate pentru a fi depozitate; articolele sunt etichetate conform legii şi au aplicate instrucţiuni de utilizare în limba română.
În cadrul acestei acțiuni, au fost verificați patru agenți economici și nu au fost constatate deficiențe privind comercializarea, manipularea, transportul și deținerea articolelor pirotehnice. Firmele verificate de inspectorii de muncă aveau autorizațiile de comercializare articole pirotehnice vizate pe anul în curs pentru articole pirotehnice din categoria F1, P1 și T1. Articolele pirotehnice comercializate respectau reglementările tehnice și instrucțiunile producătorilor.

spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

Magistraţii de la Tribunalul Teleorman au decis arestarea unui bărbat acuzat de trafic de minori, proxenetism şi violenţă

Poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Teleorman, împreună cu procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată...

Articole similare