3 C
Judeţul Teleorman
vineri, ianuarie 28, 2022

Seminarul de contact “Qualitative Dual Learning in initial VET”, Leuven, Belgia

Articole noi

Bani de la Guvern pentru CJ Teleorman și primăriile Poeni, Dobrotești, Sfințești, Balaci și Turnu Măgurele

Joi, 27 ianuarie, Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației a virat suma de 457.773.974,97 de lei, în vederea decontării...

Doi bărbați au fost arestați pentru 30 de zile, după ce au spart un magazin din comuna Bujoru

În noaptea de 26/27 ianuarie a.c., persoane necunoscute au pătruns prin efracție în incinta unui magazin din comuna Bujoru,...

Cinci persoane au fost arestate, în cazul profanării de morminte şi furt

În urma perchezițiilor efectuate și activităților procedurale desfășurate sub coordonarea procurorului de caz, s-au stabilit următoarele: Persoanele bănuite, prin...
Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

În perioada 29 Noiembrie-02 Decembrie 2021, Vișinică Daniela, profesor la Liceul Tehnologic „VIRGIL  MADGEARU”  Roșiori de Vede a  participat la Seminarul de contact “Qualitative Dual Learning in Initial VET” organizat de Agenția Națională din Belgia în orașul Leuven, Belgia.

Participarea a fost facilitată de Agenția Națională din România, prin Programul pentru educație și formare profesională ERASMUS+ al Uniunii Europene.

Scopul acestui seminar de contact a fost  acela de a oferi spațiul și contextul pentru schimbul de experiențe și practici privind calitatea în învățământul dual, dar și prezentarea oportunităților oferite de programul Erasmus+ pentru sectorul formare profesională VET (KA1 și KA2).

La seminar au participat reprezentanți ai instituțiilor de educație și formare profesională din 10  țări europene: Belgia, Austria, Danemarca, Germania, Croația, Lituania, Malta, Portugalia, Romania, Serbia.

Au avut loc prezentări ale reprezentanților Agenției Naționale din Belgia despre oportunitățile și prioritățile programului Erasmus+ în anul 2022 ( 4 priorități orizontale și prioritățile specifice învățământului profesional și tehnic), prezentări pe teme ale învățământului profesional dual „Evoluții europene în învățarea duală de calitate” de Tamás Várnai, European Commission (online).

Participanții și-au împărtășit experiența și interesele privind cooperarea europeană, au formulat idei de proiecte pentru domeniul formare profesională, atât pentru acțiunea cheie 1 de mobilitate a elevilor și profesorilor VET, cât și pentru acțiunea cheie 2 de parteneriate strategice și de cooperare între instituții. S-au pus bazele cooperării între participanți și s-au creat premizele aplicării și implementării de noi proiecte Erasmus +.

Conţinutul prezentului material reprezintă responsabilitatea exclusivă a autorilor, iar Agenţia Naţională şi Comisia Europeană nu sunt responsabile pentru modul în care va fi folosit conţinutul informaţiei.

Prof. Vișinică Daniela

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Recente

Bani de la Guvern pentru CJ Teleorman și primăriile Poeni, Dobrotești, Sfințești, Balaci și Turnu Măgurele

Joi, 27 ianuarie, Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației a virat suma de 457.773.974,97 de lei, în vederea decontării...

Articole similare