35.8 C
Judeţul Teleorman
sâmbătă, iulie 13, 2024

Seminarul de contact “Qualitative Dual Learning in initial VET”, Leuven, Belgia

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

În perioada 29 Noiembrie-02 Decembrie 2021, Vișinică Daniela, profesor la Liceul Tehnologic „VIRGIL  MADGEARU”  Roșiori de Vede a  participat la Seminarul de contact “Qualitative Dual Learning in Initial VET” organizat de Agenția Națională din Belgia în orașul Leuven, Belgia.

Participarea a fost facilitată de Agenția Națională din România, prin Programul pentru educație și formare profesională ERASMUS+ al Uniunii Europene.

Scopul acestui seminar de contact a fost  acela de a oferi spațiul și contextul pentru schimbul de experiențe și practici privind calitatea în învățământul dual, dar și prezentarea oportunităților oferite de programul Erasmus+ pentru sectorul formare profesională VET (KA1 și KA2).

La seminar au participat reprezentanți ai instituțiilor de educație și formare profesională din 10  țări europene: Belgia, Austria, Danemarca, Germania, Croația, Lituania, Malta, Portugalia, Romania, Serbia.

Au avut loc prezentări ale reprezentanților Agenției Naționale din Belgia despre oportunitățile și prioritățile programului Erasmus+ în anul 2022 ( 4 priorități orizontale și prioritățile specifice învățământului profesional și tehnic), prezentări pe teme ale învățământului profesional dual „Evoluții europene în învățarea duală de calitate” de Tamás Várnai, European Commission (online).

Participanții și-au împărtășit experiența și interesele privind cooperarea europeană, au formulat idei de proiecte pentru domeniul formare profesională, atât pentru acțiunea cheie 1 de mobilitate a elevilor și profesorilor VET, cât și pentru acțiunea cheie 2 de parteneriate strategice și de cooperare între instituții. S-au pus bazele cooperării între participanți și s-au creat premizele aplicării și implementării de noi proiecte Erasmus +.

Conţinutul prezentului material reprezintă responsabilitatea exclusivă a autorilor, iar Agenţia Naţională şi Comisia Europeană nu sunt responsabile pentru modul în care va fi folosit conţinutul informaţiei.

Prof. Vișinică Daniela

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

Trofeul Electricianului: Anul acesta, Locul I a fost revendicat de un ucenic electrician din județul Teleorman

Tinerii din programul Ucenic Electrician, desfășurat de Distribuție Oltenia, confirmă că viitorul energiei este pe mâni bune. Pentru al...

Articole similare