31.3 C
Judeţul Teleorman
joi, iunie 13, 2024

Intervenţii ale pompierilor teleormăneni

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

Cauza probabilă a incendiului: coşul de fum

În cursul zilei de ieri, 21 ianuarie a.c., la ora 21.50, pe numărul unic de urgenţă 112 un cetăţean a solicitat intervenţia pompierilor militari zimniceni pentru stingerea unui incendiu ce se manifesta la locuinţa lui Cristian T., din oraşul Zimnicea.
Sosite la faţa locului cu o autospecială de stingere şi o ambulanţă SMURD, echipajele de intervenţie au constatat faptul că focul se manifesta mocnit în podul locuinţei, la tavanul realizat din trestie şi pământ, existând riscul propagării acestuia la întregul imobil.
După aproximativ două ore, militarii au reuşit să stingă incendiul în limitele găsite, fiind salvate bunuri materiale apreciate la suma de 60000 de lei.
În urma incendiului, izbucnit se pare din cauza coşului de fum neprotejat termic faţă de materialele combustibile, au rezultat pagube estimate la suma de 4000 de lei, reprezentând tavanul unui dormitor, pe o suprafaţă de cca. 12 mp.
Din fericire, la această intervenţie nu s-au înregistrat victime.

 

Valoarea bunurilor salvate – cca. 500000 de lei

Aseară, la ora 19.20, pe numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112 un cetăţean a alertat pompierii militari de izbucnirea unui incendiu la locuinţa lui Costinel O., din municipiul Alexandria, pe strada Fraţii Goleşti.
Sosiţi rapid la locul evenimentului cu două autospeciale de stingere, pompierii militari alexăndreni au constatat faptul că flăcările se manifestau la bunurile materiale dintr-o bucătărie, o baie şi o cămară, cu pericol de propagare rapidă la întreaga locuinţă.
Incendiul a fost localizat în mai puţin de 5 minute, însă a fost stins după aproape o oră de intervenţie, reuşindu-se evitarea producerii de pagube materiale suplimentare.
Au ars ori au fost distruse de foc bunuri materiale apreciate la suma de 70000 de lei, reprezentând mobilierul bucătăriei, mai multe aparate electrocasnice (aragaz, maşină de spălat, cuptor cu microunde, storcător de fructe, filtru de cafea, etc), elementele de tâmplărie de la uşi şi ferestre, tavanele, zugrăveala de pe pereţi şi mai multe materiale textile.
Valoarea bunurilor salvate, constând în restul casei de locuit, celelalte anexe gospodăreşti şi locuinţele aflate în imediata vecinătate, a fost apreciată la suma de 500000 de lei.
În urma cercetărilor efectuate pentru stabilirea cauzei probabile de incendiu, a reieşit că evenimentul s-a produs din cauza coşului de fum de la soba de teracotă din bucătărie, acesta fiind deteriorat.

 

Intervenţie contracronometru

În seara zilei de ieri, 21 ianuarie a.c., la ora 19.49, o persoană a anunţat pe numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112 faptul că Anastasia M., de 77 de ani, din comuna Poroschia, a căzut într-o fântână.
Ştiindu-se că afară temperaturile erau cu multe grade sub zero, ceea ce puneau în pericol viaţa acelei persoane căzute în apă, forţele de intervenţie ale Detaşamentului de Pompieri Alexandria au desfăşurat misiunea contracronometru, fiecare secundă fiind foarte importantă.
Ajunşi la locul incidentului, cu o autospecială de descarcerare, folosindu-se de o scară de fereastră şi mai multe cordiţe din dotarea maşinii, pompierii militari au reuşit să scoată din fântână bătrâna, în mai puţin de 10minute, aceasta fiind în viaţă.
Persoana a fost preluată de către un echipaj al Serviciului de Ambulanţă Judeţean şi transportată la Spitalul Municipal Alexandria pentru a primi îngrijirile medicale de specialitate.
Cazul a fost preluat de către poliţie pentru cercetări.

 

Atenţie la aparatele de gătit!

Din cauza unui aragaz lăsat în funcţiune nesupravegheat, se pare că a izbucnit incendiul de la locuinţa lui Marius C., din oraşul Videle, în cursul zilei de ieri, 21 anuarie, în jurul orei 14.42.
Din fericire, incendiul a fost observat şi anunţat la timp de către o persoană, la faţa locului intervenind două echipaje de pompieri din cadrul Detaşamentului Videle, cu două autospeciale de stingere.
Focul, ce a distrus aragazul, o masă şi mai multe materiale textile, a fost localizat şi lichidat de pompieri înainte ca cesta să se propage la întreaga locuinţă.
Valoarea bunurilor salvate a fost apreciată la suma de 40000 de lei, iar cea a bunurilor distruse la 400 de lei.
La această inervenţie nu s-au înregistrat victime.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

Senatorul Eugen Pîrvulescu are FLER! Cinci dintre candidații susținuți de acesta au câștigat fotoliile de primari

Senatorul Eugen Pîrvulescu are “mână bună”, atunci când vine vorba de identificarea unor candidați pentru funcțiile de primar. A...

Articole similare