25.2 C
Judeţul Teleorman
luni, iulie 22, 2024

Un primar de excepție: Ionel Geară: „Toate sunt importante, dar omul și sănătatea lui trebuie să primeze”

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

Unul dintre cei mai eleganți primari, la propriu și la figurat, pe care îi are Teleormanul, este Ionel Geară, edilul-șef al Islazului, localitate cu înalte rezonanțe istorice. Se respectă și știe să respecte. Pe lângă faptul că e în stare să facă față oricărui subiect pus pe masa dezbaterilor, calitatea care-l definește este altruismul.
La nivelul primariei Islaz există un compartiment de asistență socială, doi inspectori de specilalitate pe domeniu, un asistent medical comunitar, care au constituit o baza de date cu privire la toate categoriile cu probleme sociale.
„Dorim să dezvoltăm acest serviciu, care este destul de important având în vedre faptul că sunt foarte mulți beneficiari de ajutor social, bătrâni aflați în dificultate, persoane singure, unele cu dizabilități, copii aflați în grija unui părinte sau al bunicilor, precum și alte cazuri specifice domeniului social. Ne propunem, prin legislația actuală, cu un efort susținut, să sprijinim și să rezolvăm cât mai multe cazuri. Desigur ca lucrurile nu se opresc aici, în viitor sperăm să găsim soluții și chiar înființarea unui serviciu special de îngrijire la domiciliu , găsirea căilor legale ca aceste pături defavorizate sa fie ajutate. Este important, populația a îmbătrânit, sunt persoane bolnave. E o datorie a noastră, nu e o chestiune de laudă. E prea puțin din ceea ce ar trebui facut. Poate fi adaptată și legislația în acest sens, dar important este ca factorii de decizie din localitate, primar, director de școală, învățători, profesori, preoți, să identifice problemele și să acționeze în consecință. Toate sunt importante, construirea de drumuri, șosele, sisteme de alimentare cu apa, canalizare, renovări etc, dar omul și sănătatea lui trebuie să primeze” ne-a explicat primarul Geară.

Elisei Virgil

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img

Recente

AJOFM Teleorman: În luna mai, rata șomajului a fost de 8,93%. Cei mai mulți șoferi au doar studii gimnaziale

La sfârșitul lunii mai, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Teleorman erau înregistraţi 9.880 șomeri (din...

Articole similare