1.4 C
Judeţul Teleorman
vineri, decembrie 8, 2023

Începând de vineri, primăriile din judeţ pot depune cereri pentru investiţii în infrastructura verde a localităţilor

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

”Vineri, 14 octombrie, la ora 10:00, Ministerul Dezvoltării va lansa cel de-al doilea apel de proiecte pentru dezvoltarea durabilă a localităţilor din România, prin investiţii în infrastructura locală, finanţate din Fondul Local al Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR). Investiţiile finanţate vor susţine atât rezilienţa şi tranziţia verde a zonelor urbane şi rurale, cât şi reducerea disparităţilor teritoriale la nivel regional, intra-regional şi intra-judeţean”, a anunţat ministrul Cseke Attila, subliniind că modificările şi completările Ghidurilor solicitantului se publică astăzi în Monitorul Oficial al României şi vor fi postate pe pagina de internet a ministerului.
Alocarea financiară estimată pentru această a doua rundă este de 859.690.000 de euro pentru locuinţe eficiente energetic pentru tineri şi specialişti din sănătate şi învăţământ, pentru proiecte care vizează mobilitatea urbană verde, prin înnoirea parcului de vehicule nepoluante destinate transportului public, cu emisii zero de gaze de eşapament, pentru achiziţionarea de puncte de reîncărcare pentru vehiculele electrice şi pentru piste de biciclete în localităţi. Astfel, pentru achiziţia de vehicule nepoluante, bugetul disponibil este de 238.140.000 de euro. Pentru investiţii în sisteme inteligente de management local, alocarea financiară este de 74.720.000 de euro, pentru puncte de reîncărcare vehicule electrice, fondurile disponibile sunt în valoare de 27.900.000 de euro, iar 31.450.000 de euro sunt alocate pistelor pentru biciclete la nivel local. De asemenea, pentru construirea de locuinţe nZEB plus pentru tineri şi locuinţe de serviciu pentru specialiştii din sănătate şi învăţământ, autorităţile publice locale au la dispoziţie un buget total de 117.480.000 de euro, în timp ce pentru reabilitare moderată a clădirilor publice pentru a îmbunătăţi furnizarea de servicii publice de către unităţile administrativ-teritoriale, bugetul disponibil este de 370.000.000 de euro.
Ministrul a precizat că, în cadrul rundei a doua, nu există sume prealocate pe categorie de unitate administrativ-teritorială/subdiviziune a UAT-urilor, apelul fiind destinat tuturor unităţilor administrativ-teritoriale şi subdiviziunilor municipiului Bucureşti de pe întreg teritoriul României, după principiul primul venit-primul servit, cu respectarea cerinţelor de eligibilitate stabilite prin Ghidul solicitantului.
Cererile vor putea fi depuse online, în format digital, în mod transparent, pe site-ul www.mdlpa.ro/investitii/PNRR. În cadrul primului apel de proiecte, au fost depuse 4.012 cereri, în valoare totală de aproape 2 miliarde de euro.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

ITM Teleorman, acţiune de verificare privind utilizarea echipamentelor de muncă şi a tehnologiilor in parchetele forestiere

Pe parcursul anului 2023, Inspectoratul Teritorial de Muncă Teleorman a desfăşurat o acţiune de verificare a modului în care...

Articole similare