13.6 C
Judeţul Teleorman
sâmbătă, aprilie 10, 2021

„Hai la Orbeasca, la târg!”, spectacol de excepţie, organizat de „Ziua comunei”. Irina Loghin, invitat special

Articole noi

Decizie CLSU Alexandria: Restricţiile privind limitarea răspândirii SARS Cov 2 se menţin, în următoarele două săptămâni

Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă, întrunit în şedinţă extraordinară în data de 09.04.2021, a adoptat o hotărâre prin...

Județul Teleorman ar putea intra în scenariul ROȘU. Astăzi, s-a atins pragul critic de 3 cazuri la mia de locuitori

Astăzi, în județul Teleorman s-a atins pragul critic de 3 cazuri de infectare cu COVID 19 la mia de...

Declarație de presă- deputat Maria Stoian: Investiții europene pentru comunitățile locale prin PNRR

Planul Național de Redresare și Reziliență propus de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a fost adoptat miercuri, 7 aprilie,...
Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

De ziua Adormirii Maicii Domnului, din luna lui Gustar, în localitatea Orbeasca, în fiecare an, din moşi-strămoşi, se organizează tradiţionalul bâlci anual. De câţiva ani încoace, pe lângă acest bâlci, Primăria şi Consiliul Local organizează şi Ziua Comunei Orbeasca, devenită deja o tradiţie plăcută.

Aşadar, joi, 15 august 2019, aici va fi o mare sărbătoare a orbestenilor: Ziua Comunei, o zi cu totul specială, ajunsă acum la cea de-a XV-a ediţie, o zi cu cântec, joc şi voie bună.

După deschiderea oficială a festivităţii de la ora 17.00, urmată de un program artistic cu cântece şi dansuri populare, susţinut de elevii Şcolii Gimnaziale Orbeasca, la ora 19.00 va urma un spectacol extraordinar de muzică populară, intitulat ”Hai la Orbeasca la târg!”, având ca realizator pe maestrul Ion Ghiţulescu, un recunoscut interpret de muzică populară şi de petrecere.

Pe o scenă amenajată în aer liber, din incinta târgului săptămânal, vor evolua nume sonore ale muzicii populare şi uşoare româneşti: Claudia Torop, Nicoleta Lătăreţu, Corina Dragomir, Ion Drăgan, Reli Sanda, Florin Lucian, Ion Ghiţulescu.

La spectacol, invitat special va fi şi Irina Loghin, cea socotită de români ”regina cântecului popular”. Invitat la eveniment va fi şi Ansamblul Folcloric “Emilia Bubulac” din Peştişani, judeţul Gorj, coordonat de coregrafii Adriana şi Marian Stelea. Sunetul şi luminile, de pe tot parcursul manifestării cultural-artistice, vor fi asigurate de Ionel Mandia. Programul spectacolului va fi prezentat de către Crina Torop.

Felicitări primarului, Gheorghe Budică, şi membrilor Consiliului Local care prin demersurile făcute duc tradiţia mai departe pentru oamenii din cele trei sate componente ale comunei: Orbeasca de Sus, Orbeasca de Jos şi Lăceni.

Leon Armeanca

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Recente

Decizie CLSU Alexandria: Restricţiile privind limitarea răspândirii SARS Cov 2 se menţin, în următoarele două săptămâni

Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă, întrunit în şedinţă extraordinară în data de 09.04.2021, a adoptat o hotărâre prin...

Articole similare